Kronika policijske postaje Domžale (od 1.12. do 5.12.2020)

0
823

1.12. 2020
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA

Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva iz rezervoarja tovornega vozila.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik pristopil do parkiranega tovornega vozila, odprl pokrov rezervoarja ter iz njega izvršil tatvino 300 litrov nafte in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 325 EUR.

1.12. 2020
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno  je  bilo,  da  sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in voznica  osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti  s  strani  voznice. Oba udeleženca sta bila z reševalnim vozilom odpeljana  v  UKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno da sta zadobila lahke telesne  poškodbe. Materialna škoda na obeh vozilih znaša okoli 12.000 EUR.
Policisti so povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

2. 12. 2020
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo,  katera je imeli v posesti manjšo količino  prepovedane  droge.  Policisti  bodo  zoper  osebo  uvedli  hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

3. 12. 2020
VLOM V GRADBENE ZABOJNIKE

Policisti  so  bili  obveščeni o vlomu v gradbišče. Ugotovljeno je bilo, da sta  dva neznana storilca preščipnila ključavnico obešanko in vlomila v več gradbenih   kontejnerjev.    Neznana   storilca  sta  odtujila  vibracijski teptalnik  in  električno  orodje. Skupna materialna škoda znaša okoli 2040 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 12. 2020
KAZNIVO DEJANJE NASILNIŠTVA IN GROŽENJ

Policisti  so bili obveščeni o sporu med sosedi. Ugotovljeno je bilo, da je eden  izmed  sosedov prišel v spor z sosedo in jo poškodoval, da je slednja potrebovala zdravniško pomoč. Nadalje je bilo ugotovljeno, da je isti sosed prišel  v spor tudi z drugo sosedo, kateri pa je izrekel grožnje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in nato ustrezno ukrepajo.

4.12.  2020
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, 
KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta bila  v prometni nesreči udeležena voznika osebnega in tovornega vozila, do prometne  nesreče  pa  je  prišlo zaradi nepravilnega vključevanja v promet enega  izmed  njih.  V  prometni  nesreči  ni bil nihče telesno poškodovan. Nastala  je  skupna materialna škoda v višini 9.200 EUR. V postopku je bilo prav  tako  ugotovljeno,  da  voznik  udeleženec  vozi  vozilo  pod vplivom
alkohola  ter kršil Zakon o nalezljivih boleznih, saj ni upošteval omejitve gibanja  med  21.00  in 06.00 uro. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bil  izdan  plačilni  nalog ter začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zaradi neupoštevanja  omejitve  gibanja  pa  mu  je bilo izrečeno ustno opozorilo. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

5.12.  2020
VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA PO 
23. ČL. ZPRCP, KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJVIIH BOLEZNIH
Policisti  so  imeli  v  postopku  voznika osebnega avtomobila, katerega je vozil  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega mu je bilo porti  potrdilu  in na podlagi 23. čl. ZPRCP odvzeto in odpeljano v hrambo. Policisti so v postopku prav tako ugotovili, da voznik in njegova sopotnica nista  upoštevala  zakona  o  nalezljivih  boleznih s tem, da sta prehajala občine  in  nista  upoštevala  prepovedi  gibanja  med  21.00 in 06.00 uro. Vozniku  in  sopotnici so bili izdani plačilni nalogi, zaradi kršitve ZPRCP
pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti  so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih  mask,  prehajanje  med  občinami,  kršitev  omejitev  gibanja in zbiranja…), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

OPOZORILO – COVID 19
Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju Odloka  o  začasni  splošni  prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih  dneh!!!)  ter  upoštevanju  vseh  navodil,  ki  so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19,
ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in petkom med 8.00 in 16.00, ter v sobotah, nedeljah in med prazniki med 8.00 in 12.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo