Calcit Waterpolo v finalu pokala Slovenije, Matej Nastran in LEN EURO CUP

0
716

Članska ekipa kamniških vaterpolistov CALCIT WATERPOLO se je z dvema zmagama proti ekipi VD SLOVAN LJUBLJANA uvrstila v veliki finale z skupnim rezultatom 35:17

Vaterpolisti CALCIT WATERPOLO so bili po pričakovanju boljši tudi na drugi polfinalni tekmi z rezultatom 18:11 in se s suvereno uvrstili v veliki finale.
V finalu se bodo pomerili z vaterpolisti AVK Triglav Kranj, ki so odpravili vaterpoliste iz Kopra.
VELIKI FINALE večnih tekmecev bo v nedeljo, 20. decembra 2020 ob 18. uri s prenosom tudi na Tržič TV.

Za CALCIT WATERPOLO so na obeh polfinalnih tekmah igrali: (goli iz obeh tekem): Aleksander Cerar (4), Blaž Benkovič (2), Blaž Briški (1), Gašper Brišnik (1), Gašper Žurbi (g) Jošt Čarni, Kristijan Novak (1), Luka Sokler (4), Lukas Z. Gligorovski (2), Martin Stele (6), Matej Nastran (2), Rok Bergant (2), Sebastijan Novak (8), Tilen Leskovec (2), Tim Burger, Urban Benkovič (g). Ekipo je vodil Aleš Komelj.

Kamniški klub Calcit Kamnik je v svoje vrste zvabil najboljšega slovenskega vaterpolista vseh časov Mateja Nastrana!

Kariero je Matej Nastran začel pri kranjskem Triglavu. Nato je igral za Mladost iz Zagreba, beograjski Partizan s katerim se je udeležil zaključnega turnirja lige prvakov, črnogorski Cattaro Maximus s katerim je osvojil pokal evropske plavalne zveze LEN, Rokavo Koper, špansko Sabadello, izraelski Kirijat Hapoel, romunsko Steauo, grško Chanie …

Za člansko reprezentanco Slovenije je odigral 250 tekem in dosegel 245 zadetkov.

LEN EURO CUP

Velja še omeniti, da so štirje člani ekipe CALCIT WATERPOLA v sestavi Sebastijan Novak, Gašper Žurbi, Luka Sokler in Aleksander Cerar za ekipo AVD TRIGLAV KRANJ v začetku decembra zaigrali na močnem klubskem tekmovanju LEN EURO CUP.

Dare Homar, Aleksander Sokler
foto: Aleksander Sokler

Oglasno sporočilo