Odbojkarice Calcit Volleyja v svoji dvorani premagale Ankaran s 3:0

0
983

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 15. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v svoji dvorani premagale Ankaran s 3:0 (21, 16, 14). Kamničanke bodo od 26. do 28. januarja v Nantesu igrale na drugem turnirju skupine B lige prvakinj, v domačem prvenstvu pa bodo v nedeljo, 31. januarja, gostovale v Kopru pri domači ekipi Luki Koper.

CALCIT VOLLEY – ANKARAN  3:0 (21, 16, 14)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Klinar, Adrović.

Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 7, Pogačar , P. Marušič, Š. Marušič 5, Brulec Kostić 11, Boisa 12, Zatković, Janežiič (L), Charuk, Jerala 5, Radišković 13. Trener: Aljoša Jemec.

Ankaran: Markežič, Valentinova Hristoskova 7, Pangerc 1, Trobec 8, S. Ačko Jarkovič, Čotar, Valenčič 8, Cerovac 2, Petranovič, M. Ačko Jarkovič (L), Okuka 8, Vedlin Gojčič (K). Trener: Sebastijan Mikša.

Pred 14 dnevi sta se ekipi pomerili v Kopru, predvsem v drugem nizu pa so Ankarančanke resno zapretile vodilni ekipi po dveh tretjinah rednega dela državnega prvenstva. Tudi v Kamniku je trenutno zadnjeuvrščena ekipa prvenstva nekaj časa nudila dostojen odpor aktualnim državnim prvakinjam, ki so v prvem nizu šele v končnici prišle do zmage. Za Kamničanke je bila to zadnja tekma pred drugim turnirjem skupine B v ligi prvakinj.

V prvem nizu je imela kamniška ekipa kar precej težav, da je zlomila odpor gostij, ki so na servis Sare Valenčič in po treh točkah Arijane Okuke, dve je dosegla z blokom, povedle s 6:2. Po polminutnem odmoru Aljoše Jemca so domače odbojkarice le zaustavile nalet Ankarančank, Andjelka Radišković je izid na sedmi točki izenačila, Manja Jerala pa z blokom Kamničanke po začetnem vodstvu z 2:0 spet popeljala v vodstvo. Toda s tem še niso zlomile odpora Ankarančank, ki so s točko Dobrine Valentinove Hristoskove na 21. točki izid še zadnjič izenačile. V končnici so kamniške odbojkarice na servis Špele Marušič dosegle štiri zaporedne točke, zadnjo je z blokom prispevala Katja Mihevc.

Nekoliko spremenjena zasedba Kamničank, pri katerih so počivale Eva PogačarEva Zatković in Lucille Charuk, je drugi niz začela z vodstvom 5:1, s točko Tare Cerovac pa so se jim gostje približale na točko zaostanka (5:6). Toda v nadaljevanju niza so varovanke Aljoše Jemca, predvsem po zaslugi Olivere Brulec Kostić in Radiškovićeve prišle do šestih točk prednosti (17:11). Do konca niza, ki ga je spet končala Mihevčeva, le da tokrat z asom, so Ankarančanke tudi s številnimi lastnimi napakami omogočile domači ekipi, da je brez večjih težav prišla do zmage.

V tretjem nizu so Ankarančanke z asom Valenčičeve izid na peti točki še zadnjič izenačile, niz pa so odločili kar štirje zaporedni asi najmlajše igralke Calcit Volleyja, Naje Boise. Domača ekipa, v kateri je v igro vstopila še Polona Marušič, je gostjam pobegnila za šest točk (13:7), to pa je bilo ob zbrani igri dovolj, da je vknjižila še štirinajsto zmago v letošnjem državnem prvenstvu. Z uspešnim napadom je zmago potrdila Radiškovićeva, ki je bila s 13 točkami tudi najbolj učinkovita igralka tekme.

IZJAVA PO TEKMI
Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja»V strokovnem vodstvu zaupamo vsem igralkam, saj imajo kakovost, ki jo vsak dan pokažejo na treningu, tako da je bilo v prvem nizu samo vprašanje časa, kdaj bodo prišle v svoj ritem. Predvsem tu mislim na tiste igralke, ki nekoliko manj igrajo, zato me ni skrbelo, da tega ne bi potrdile tudi na igrišču. Namenoma smo želeli odpočiti nekatere nosilke igre, saj nas prihodnji teden v Nantesu čaka zelo naporen turnir in veseli me, da so dekleta prikazale dobro igro. Vem, da jim ni bilo lahko, zato je bilo v prvem nizu še nekaj težav, v nadaljevanju pa so se sprostile in brez večjih težav prišle do zmage.«
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here