V Langenloisu začetek sezone, Naglič 8.

0
856

Šesterica članov kamniškega Calcit Bike Teama je v nedeljo začela sezono v olimpijskem krosu v avstrijskem Langenloisu na mednarodni dirki UCI C.1. Najboljši rezultatski dosežek je v zimskih razmerah uspel najboljšemu Slovencu zadnjih sezon Roku Nagliču, ki je bil osmi v kategoriji moški elite.

Moško elite dirko je sicer zmagal nekdanji svetovni prvak med mlajšimi člani Čeh Ondrej Cink.

»Prva dirka v sezoni je vedno zanimiva, saj ne veš, kaj pričakovati. Od štarta sem šel lepo zraven v prvi skupini, dokler me na prvem spustu ni zbil en sotekmovalec. S krivo balanco sem hitro šel do tehnične cone, kjer mi je Korošec naravnal krmilo in veselo nazaj na delo. Po par krogih sem imel top 5 pred nosom, dokler zaradi lastne napake nisem spet končal v grmovju. Nimaš kaj, če je na progi sneg, blato, a razmere so bile za vse iste. Na koncu sem si izboril končno 8. mesto, s katerim sem zadovoljen, saj je konkurenca v Langenloisu vsako leto zelo močna,« je razplet dirke pojasnil Naglič.

Prvo dirko v članski kategoriji sta odpeljala Matic Kranjec Žagar, ki je končal na 34. mestu, in Peter Vovk, ki je končal kot 43.

»Štartal sem z štartno številko 64, blizu zadnje vrste. Vedel sem, da je štartni vzpon eden najpomembnejših delov dirke, zato sem po štartu takoj skušal pridobiti čim več mest. Med dirko sem se vozil okoli 30. mesta v kategoriji elite. Zadnja dva kroga sem imel nekaj težav z nabiranjem blata in z verigo, pa tudi pobirati me je začelo, zato sem izgubil nekaj mest. Zelo blatno prvo dirko v elite/U23 kategoriji sem zaključil v krogu zmagovalca na 34. mestu. Z dirko sem zadovoljen, saj sem v zelo težkih razmerah končal dirko v krogu zmagovalca, kar je bil moj cilj,« je bil komentar Kranjec Žagarja.

»Pa je prva tekma v najhujši konkurenci za mano. Bila je dolga. Sicer dolgočasno progo sta popestrila blato in sneg. Take razmere mi ustrezajo, zato s progo nisem imel večjih težav. Na tleh sem se znašel dvakrat zaradi sotekmovalcev, dvakrat pa sem zdrsnil iz ovinka po lastni krivdi. Na srečo zaradi nobenega padca nisem izgubil veliko časa in sem se lahko hitro pobral ter nadaljeval. Dobro sem razporedil moči po krogih. Štartal sem iz zadnje vrste, kar je pomenilo, da je šlo lahko samo na gor. S končnim 43. mestom in zaključkom v krogu zmagovalca sem zadovoljen. Se že veselim prihajajočih dirk,« je povedal Vovk.

Maruša Knap je bila edina Slovenka na startu, na koncu je prikolesarila do 18. mesta. Zmage se je veselila domačinka Mona Mitterwallner.

»Zahtevne razmere, na progi vse – sneg, blato in led. Zame prva dirka v takih razmerah. Počutje je bilo dobro, vesela sem, saj mi je uspelo prikolesariti na 18. mesto v močni konkurenci. Za prvo dirko sezone sem zelo zadovoljna in komaj čakam, na dirke, ki prihajajo,« se je dobrega začetka veselila Maruša.

V kategoriji do 19 let sta nastopila dva Calcitovca. Nal Auer si je priboril 23. mesto, David Jagodič pa 30.

»To je bila moja prva dirka izven Slovenije v kategoriji U19. Razmere so bile danes težke, smo pa imeli srečo, da smo štartali še dovolj zgodaj zjutraj, da še ni bilo toliko blata. Startal sem malo z rezervo in potem lepo napredoval vse do tretjega kroga, kjer me je začel boleti hrbet. Nato mi je tempo malo padel, ampak sem na koncu zaključil na 23. mestu. Glede na to, da je to moja prva taka dirka, sem kar zadovoljen, ampak vem, da sem sposoben pokazati več,« se nadaljevanja sezone veseli Auer.

»Proga je bila pri nas še v dobrem stanju, blato je bilo pomrznjeno, oprijem je bil dober. V prvi polovici dirke mi je šlo še dobro, vozil sem se okoli 20. mesta v skupini. V drugi polovici me je hudo začel boleti križ, izgubil sem stik s skupino, hudo mi je padel tempo, nisem več srečal nobenega tekmovalca. Končal sem na 30. mestu. Z mojim nastopom nisem preveč zadovoljen, predvsem z drugo polovico dirke,« pa je pojasnil Jagodič.

Ekipo Calcit Bike Teama je prvič vodil novi športni direktor Rok Korošec. »Veseli smo, da je bil Rok z nami, vzdušje je bilo ’top’, ve za kaj se gre in lepo je poskrbel za nas,« je poudaril in se zahvalil Naglič.

PR Calcit Bike Team

 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here