Kronika Policijske postaje Kamnik (od 29.3. do 5.4.2021)

0
1152

29.3.2021
NASILJE V DRUŽINI
Obravnava kaznivega dejanja Nasilja v družini na območju Ljubljane, kjer je bivši partner grozil svoji bivši partnerici z napadi na njeno življenje in telo, zaradi česar mu je bila s strani Policije odrejena prepoved približevanja. Prijaviteljica je po zaključku postopka z otrokom odšla tudi v varno hišo.

30.3.3021
SPUŠČEN PES
Na območje Duplice smo bili policisti s strani občanke obveščeni o spuščenem psu. Ugotovljena je bila lastnica živali, ki je bil zaradi neprimernega zavarovanja živali izdan plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

31.3.2021
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Na regionalni cesti Duplica – Kamnik (obvoznica) je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Ob prihodu policistov na kraj so se udeleženci že dogovorili o krivdi in izpolnjevali evropsko poročilo o prometni nesreči, zaradi česar je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. Pri tem so policisti še z voznikoma opravili preizkuse alkoholiziranosti in preverili ustreznost listin oz. veljavnost prometnega in vozniškega dovoljenja.

1.4.2021
DRZNA TATVINA DENARNICE
V tuhinjski dolini sta dve osebi izvedli drzno tatvino iz stanovanjske hiše. Ob tem jih je zalotila starejša oseba, policisti pa so v nadaljevanju izsledili storilca in jima odvzeli prostost ter privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

2.4.2021
NEDOSTOJNO VEDENJE
Policisti so bili obveščeni o močno pijanem moškem, ki so ga v Kamniku izsledili in ga na kraju predali v oskrbo zdravstvenim delavcem, zaradi nedostojnega vedenja pa je prejel plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

3.4.2021
TATVINA ALKOHOLNIH PIJAČ
Varnostnik trgovskega centra je obvestil policiste, da je zalotil storilca pri tatvini, ki mu je s kraja pobegnil. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil in zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

4.4.2021
KRŠITVE ODLOKA IN ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNI
Policisti so bili obveščeni o kršitvah odlokov vlade za zajezitev okužb na bencinskem servisu v Kamniku. Tam naj bi se več oseb družilo ob kavnem avtomatu. Opravljeni so bili postopki z osebami in jim bila izrečena opozorila po Zakonu o nalezljivih bolezni.

Prav tako so bili obveščeni o kršitvi odloka v eni izmed cerkva na območju. Policisti so opravili postopke in tudi tukaj kršiteljem izrekli opozorila po Zakonu o nalezljivih bolezni.

5.4.2021
VLOM V PODJETJE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v eno od podjetji, pri čemer so storilci v notranjosti podjetja vlomili v več pisarn in iz teh odnesli gotovino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli na območju Županjih njiv v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola (1,26), zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče. Ravno tako na območju Zagorice voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola (0,89), zaradi česar je bilo tudi njemu odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

Vir: Policijska postaja Kamnik

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here