Žinič po zmagi nad Mariborom

0
297

Domžalski nogometaši so četrtfinalno tekmo Pokala Pivovarne Union oddelali z odliko! Maribor je padel še drugič v zadnjih sedmih dneh, tokrat po zaslugi odličnega prvega polčasa, ko sta mrežo tekmeca zatresla Matej Podlogar in Arnel Jakupović.

‘Pred tekmo smo dejali, da si želimo napredovanja v polfinale in to nam je tudi uspelo doseči! Gre za požrtvovalno prigarano zmago, še slajša pa je, ker smo Maribor uspeli v enem tednu premagati kar dvakrat. S soigralci smo bili v prvem delu znova odlični. Enako sliko smo nekako videli že pred enim tednom, a tokrat smo tekmeca uspeli pred našimi vrati še bolj onemogočiti. Ob dveh zadetkih, ki sta bila plod lepih kombinacij, smo si ustvarili še kar nekaj zrelih priložnosti in s prvim delom smo lahko zares zadovoljni,” je predstavo ocenil vidno zadovoljni desni bočni branilec Andraž Žinič, ki se je kljub težavam na sobotni tekmi s Celjem uspel nemudoma vrniti v začetno enajsterico.

Prvih 45 minut je minilo v znamenju Domžal, nato pa so gostje opravili kar štiri zamenjave in s tem obrnili potek igre: ”Zagotovo se je poznalo. Štiri spremembe imajo močan vpliv na moštvo oziroma delovanje ekipe. Maribor je bil v drugem delu boljši, prevzel je pobudo, a uspeli smo zadržati vse nalete in kljub zadetku Klinarja, ki je padel že v 60. minuti, si gostje nato niso pripravili nevarnejših poizkusov. Obramba je pravočasno razčistila vse, z opravljenimi menjavami pa smo pridobili nekaj svežine in s tem poskrbeli, da smo bili tudi v zaključku tekme konkurenčni višje na igrišču.”

Varovanci Dejana Djuranovića so v sedmih dneh trikrat slavili (Maribor, Celje, Maribor), a že kmalu bodo na vrsti novi preizkusi: ”Smo v naletu in ne mislimo se zaustaviti. Štiri zmage in remi na zadnjih petih tekmah predstavljajo zelo dober rezultat, vendar nadaljevati moramo zbrano. Že v soboto nas namreč čaka izredno neugodno gostovanje v Sežani, kjer nam še ni uspelo slaviti. To si želimo popraviti, zato je po pokalni zmagi, ki je sedaj že preteklost, v naših mislih samo dvoboj s Taborom,” je sklenil 22-letni produkt MNC Domžale Žinič.

Ob Celju, ki je premagalo Radomlje (2-0) in Domžalah, bosta v polfinalu nastopala še bodisi Drava ali Koper oziroma Nafta ali Olimpija. Končna četverica bo znana v večernih urah.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo