Radomlje se vračajo v prvo nogometne ligo!

0
632

Po tistem, ko so Radomlje v prejšnjem krogu gostovale pri lendavski Nafti in doživele poraz, ki je bil šele njihov drugi poraz v sezoni, je včeraj v radomeljskem športnem parku gostovala ekipa, ki domuje čisto blizu slovensko – hrvaške meje, zato ne preseneča podatek, da so brežiški nogometni stadion kot svojo pripravljalno bazo, vrsto let uporabljali tudi člani hrvaške nogometne reprezentance. Sicer pa so Brežičani na zadnjih tekmah kazali zelo dobre igre in bili tudi strelsko učinkoviti. Njihovo tretje mesto na lestvici, pa povsem zasluženo.

Že od prve minute je bilo jasno, da bodo rumeno – črni bojevniki tisti, ki bodo narekovali tempo in ritem igre. Da ne bo nič na tej tekmi prepuščeno naključju. Radomljani so silovito pritisnili že na samem začetku in nizali priložnost za priložnostjo, kar se jim je obrestovalo v dvajseti minuti, ko je krasen gol z volej udarcem dosegel naš kapetan Luka Cerar, ki je s skupno devetimi doseženimi goli, tudi naš najboljši strelec. In še preden se je poleglo veselje ob zadetku za vodstvo, je že sledil drugi. Prekršek v kazenskem prostoru nad Žanom Nikolićem, na račun katerega je sodnik dosodil enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Anže Pišek. V 22. minuti tekme, je tako na semaforju pisalo že 2:0 za domače. Radomljani so imeli še kar nekaj lepih priložnosti, a se do konca tekme rezultat ni spremenil.
S to zmago so si Radomlje zagotovile naslov prvaka 2.SNL in posledično direktno uvrstitev v elitno slovensko nogometno druščino. Radomljam je vrnitev v prvo ligo uspela že tretjič v zadnjih nekaj letih. Prvič so Radomljani v prvi slovenski nogometni ligi igrali v sezoni 2014-15, pa potem drugič v sezoni 2016-17, tokrat pa še tretjič. Domžale bodo tako poleg Ljubljane, edina slovenska občina, ki bo v prvi ligi imela kar dva kluba (Domžale, Radomlje).
Rok Hanžič, trener članske selekcije NK Radomlje: “Čestitke fantom za zmago, ki je potrdila naš povratek v prvo ligo, predvsem pa za prikazano v celotni sezoni. Današnja zmaga je zgolj zadnji delček v mozaiku izjemno uspešne sezone ekipe in kluba. Vsa čast vsakemu posebej, saj so prav vsi zaslužni za ta zgodovinski uspeh.”
Če ekipa na dvajsetih tekmah doseže kar 50 zadetkov in jih prejme le 14, če ekipa na dvajsetih tekmah doživi le dva poraza in Radomljanom je uspelo točno to, je to naslov, ki je pošteno zaslužen in čist kot solza. Na tem mestu čestitke tudi z moje strani, vsem igralcem, trenersko – strokovnemu štabu, vzdrževalcem, ki so skrbeli, da so bili igralni pogoji dobri, vam dragi naši sledilci, gledalci, simpatizerji. Čestitke neumornim Mlinarjem. Verjetno ena najbolj divjih slovenskih nogometnih navijaških skupin, a sestavljena s fantov z velikimi srci.

Pred nami sta le še dva kroga prvenstva. Radomljani v sredo gostujejo pri novomeški Krki, ki je na lestvici druga (pozicija, ki vodi v dodatne kvalifikacije za vstop za prvo ligo), v soboto pa v zadnjem krogu prvenstva, v Radomljah gostujejo naši rivali in sosedje z Doba.

20. krog 2.SNL
NK KALCER RADOMLJE : NK BREŽICE TERME ČATEŽ 2:0
Strelca za NK Radomlje: Luka Cerar (20), Anže Pišek (22).

Dušan Jambrošič
Vir: NK Radomlje

Oglasno sporočilo