Po petmetrovkah Calcit Waterpolo za gol boljši od Triglavanov!

0
1174
Calcit Waterpolo je po izenačeni igri bil za gol boljši od AVK Triglav Kranj. Junak tekme je bil Sebastjan Novak, ki je prispeval zadnji gol po streljanju petmetrovk. Rezultat je bil na koncu 9 : 8 (1 : 2, 1 : 1, 1 : 0, 2 : 2, 4 : 3).

Vaterpolo se je zopet vrnil v najlepši zunanji bazen in z njim najbolj zvesti in glasni navijači. Če se je na prvi tekmi še čutila določena umirjenost igralcev, je bilo tokrat pritisk na obeh straneh neznosen. Kranjčani so hoteli izid v zmagah izenačiti, na drugi strani pa bi zmaga Calcita prvič v zgodovini kluba na stežaj odprla vrata do prvega naslova.

Tekmo so, kot je že v navadi, bolje začeli kranjski vaterpolisti in povedli s 3 : 1. Nervoza, ki je bila prisotna že pred tekmo, se je prenesla v igro, tako da ni manjkalo grobe igre na obeh straneh, kar je botrovalo številnim izključitvam predvsem v prvi četrtini. Ekipi sta prikazali odlično igro, predvsem v obrambi. Ko je že kazalo, da bo Kamnik bil v končnici za las boljši, so uspeli Triglavani izenačiti. Po minuti odmora za Calcit, so kamniški vaterpolisti imeli celo zaključno žogo za zmago, vendar se je tekma zaključila po streljanju petmetrov, kjer so slavili Kamničani.

Če kot vedno ob bazenu ekipo odlično vodil Komelj, je bil v bazenu vodja izkušeni Nastran, ki je fante glasno spodbujal in jim delil nasvete. Za naslov državnega prvaka je potrebno doseči tri zmage, tako da ima Calcit zdaj kar tri zaključne žoge. Kamničani so se že s prvo uvrstitvijo v finale dosegli največji uspeh v zgodovini kluba, prvo priložnost za naslov bodo iskali že to soboto v kranjskem bazenu.

Za CALCIT WATERPOLO so igrali: Aleksander Cerar (1), Blaž Benkovič, Blaž Briški (2), Gašper Brišnik, Gašper Žurbi (g), Jošt Čarni, Kristijan Novak (1), Luka Sokler, Martin Stele (2), Matej Nastran (2), Rok Bergant, Sebastijan Novak (1), Urban Benkovič (g). Ekipo je vodil Aleš Komelj, pomočnik Primož Romšak.

Novak: Ni še konec, v soboto nas čaka še ena tekma
»Zdaj se bomo malo poveselili, v soboto pa gremo po novo zmago in naslov državnega prvaka«, je dejal Sebastjan Novaka.

Komelj: Odigrali smo korektno tekmo
»Prvič smo eno od finalnih tekem igrali v Kamniku na zunanjem bazenu. Čestital bi nasprotniku, ki nam je bil danes res “trn v peti”«, kjer smo se stalno izmenjevali v vodstvu in na koncu povedli v loteriji. Za nas to pomeni, da imamo v žepu dve zmagi potrebujemo še tretjo in tudi, če tretjo tekmo izgubimo, nas bodo na morebitni četrti tekmi pričakali navijači in nas popeljali do naslova, ki si ga letos resnično zaslužimo in mislim, da ga bomo osvojili«, so bile besede trenerja Calcit Waterpola.

Naslednja tema bo v soboto 29. maja ob 18. uri v Kranju.

Aleksander Sokler
foto: Aleksander Sokler in Calcit Waterpolo


Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here