Calcit Waterpolo odločitev za naslov DP preložil na bazen Pod Skalo

0
394

Kamniški vaterpolisti Calcit Waterpolo so imeli z 2 : 0 v zmagah prvo priložnost za osvojitev naslova, vendar je niso izkoristili. Tekma je bila izenačena vse do zaključka tretje četrine, ko so pobudo prevzeli igralci AVK Triglav Kranj in po odličnem finišu strli odpor kamniških vaterpolistov s končnim rezultatom 15 : 10 (3 : 3, 2 : 2, 5 : 3, 5 : 2).

Kljub omejitvi števila gledalcev, se je na tribuni zbrala tudi glasna skupina gostujočih Kamniških navijačev, ki je ob močnem bobnenju naredila odlično atmosfero. Kamničanom so načrte za osvojitev prvega naslova preprečili kranjski vaterpolisti, ki so na koncu s prepričljivo zmago napovedali, da se za naslov DP vse do konca ne mislijo predati. Nasproti jim je stala izkušena ekipa Calcita, ki si je želela finalno serijo zaključiti s tremi zaporednimi zmagami.

Tekmeca sta se, po nepopustljivi borbeni igri na obeh straneh, izmenjevala v vodstvu vse do konca tretje četrtine, ko so kranjski vaterpolisti po nekaj slabih podajah Kamničanov prišli do dveh golov prednosti. Calcit je v zadnji četrtini še nekaj časa držal priključek z dvema goloma zaostanka, vendar so Triglavani s serijo treh zaporednih golov tekmo obrnili v svoj prid.

Odlično igro je tokrat odigral domači igralec Andraž Pušavec, ki je bil s petimi goli tudi prvi strelec tekme. Za Calcit je tri gole prispeval Blaž Benkovič. Tokrat velja posebej izpostaviti mladega Aleksandra Cerarja, ki je opravil odlično delo v obrambi in bil hkrati tudi drugi strelec Calcita.

Za CALCIT WATERPOLO so igrali: Aleksander Cerar (2), Blaž Benkovič (3), Blaž Briški (), Gašper Brišnik, Gašper Žurbi (g), Jošt Čarni, Kristijan Novak (1), Luka Sokler, Martin Stele (2), Matej Nastran, Rok Bergant, Sebastijan Novak (2) in Urban Benkovič (g). Ekipo je vodil Aleš Komelj, pomočnik Primož Romšak, fizioterapevt Tilen Leskovec.

Nastran: V sredo bomo postali prvaki
»V tekmo so šli preveč ležerno, z mislijo, da smo po vodstvu z dvema zmagama že prvaki, v sredo nas čaka še ena tekma, v katero bomo šli sproščeni, hkrati pa računamo na močno podporo s tribun in sem prepričan, da bomo v Kamniku zmagali«, je dejal Matej Nastran.

Komelj: Naslednja priložnost bo v domačem bazenu
»Na tekmi smo malo padli v koncentraciji, kar je nasprotnik izkoristil, naredili smo dve, tri slabe podaje in ko se je rezultat enkrat obrnil jih nismo več mogli ujeti«, je na kratko povzel dogajanje Aleš Komelj.

Naslednja tema bo v sredo, 2. junija, ob 19.30  v Kamniku, kjer se bo s tribun pod vodstvom Kvedra zagotovo slišala tudi nova navijaška himna, ki jo je napisala Katja Remec.

Aleksander Sokler, Katja Remec
foto: Aleksander Sokler

Oglasno sporočilo