Kronika Policijske postaje Kamnik (od 24.5. do 29.5.2021)

0
718

24.5.2021
POZABILA DENAR NA BANKOMATU
Občanka se je zglasila in povedala, da je 23.5.2021 na bankomatu Nove Ljubljanske banke na bencinskem servisu Petrol Perovo opravila dvig denarja, ki ga je nato pozabila v reži bankomata. Najditelja naprošamo, da ga prinese na policijsko postajo Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policista sta v Kamniku kršitelju zasegla vrečko v kateri je imel neznano snov zeleno rjave barve rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

SAMOUK NA VOŽNJI
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bilo osebno vozilo na podlagi zakona v cestnem prometu zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25.5.2021
OPRAVLJENO VEČ ZASEGOV V CENTRU KAMNIKA
Policisti so na območju centra Kamnika opravili več zasegov neznane snovi rastlinskega izvora zeleno rjave barve, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo, najverjetneje konopljo. Po opravljeni analizi bo znano za kakšno zdravilno snov gre in na podlagi tega zoper vse kršitelje sledi hitri postopek.

RAZKAZOVAL SVOJE PREMOŽENJE
Zaenkrat še neznani moški se je pripeljal na Kamniško obvoznico in v bližini stojnice s prodajo sadja opravil malo potrebo. Moški se je nato obrnil še proti prodajalki in ji pokazal svoj spolni ud ter se z njim igral. S svojim neprimernim obnašanjem, je tako spravil prijaviteljico v neprijeten položaj. O neprimernem vedenju moškega še poizvedujemo. V primeru izsleditve mu bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

26.5.2021
PRIJAVA GOLJUFIJE
Neznani storilec je preko spletne strani autoscount24.de z lažnim prikazovanjem okoliščin preko spleta oškodovanca zavedel, da mu je nakazal večjo vsoto denarja za nakup osebnega vozila znamke Volvo, ki pa ga na žalost ni prejel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

TATVINA KOLESA
Neznani storilec je sredi belega dne izpred šole odtujil zaklenjeno električno kolo znamke Neon Letric, črne barve in jo popihal neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POLICIJSKO PRIDRŽANJE
Policisti so na podlagi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj Tatvin na območju policijske postaje Kamnik zoper znanega storilca odredili policijsko pridržanje za 48 ur in v tem času opravili vsa preiskovalna dela (zbiranje obvestil in dokazov itd..). Storilec je bil odpeljan k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper osumljenega odredil pripor.

NEDOSTOJNO VEDENJE
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer se je kršitelj pijan nedostojno vedel do svojega sina, ki je montiral okna v skupnem stanovanju. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

27.5.2021
GLASNA GLASBA IN PREKORAČITEV OBRATOVANJA
Policisti so bili obveščeni o preglasni glasbi, ki se sliši iz lokala na Ljubljanski cesti v Kamniku posledično pa motenje nočnega miru in počitka. Na kraju ugotovljena kršitev obratovalnega časa lokala v katerem se je nahajalo večje število oseb, ki se ob poslušanju preglasne glasbe zabavajo in plešejo. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep ter predlog pristojnemu inšpektoratu.

28.5.2021
PROMETNA NESREČA
V Domžalah se je zgodila prometna nesreča zaradi nepravilne vožnje mimo voznika, ki je oplazil drugo vozilo. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

29.5.2021
PREKORAČEN OBRATOVALNI ČAS LOKALA
Pri nočnem nadzoru sta policista v Volčjem Potoku opravila nadzor gostinskega lokala in na terasi opazila večje število gostov, ki so bili postreženi z alkoholno pijačo po dovoljenem obratovalnem času, za mizo pa je sedelo več oseb hkrati, kot je to dovoljeno. Zaradi ugotovljenih kršitev sledi predlog pristojnemu inšpektoratu.

Vir: Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo