Kronika Policijske postaje Kamnik (od 21.6. do 26.6.2021)

0
339

21.6.2021
DELOVNA NESREČA V GOZDU
V naselju Palovče, v gozdu, je prišlo do delovne nesreče, v kateri je bil poškodovan 25-letni domačin. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo, ko je delavec z motorno žago rezal hlodovino in mu je ena veja spodnesla motorno žago ter mu nato porezala levo nogo. Zanj so poskrbeli reševalci NMP Kamnik, ki so ga oskrbeli in odpeljali na zdravljenje. Ker je tuja krivda izključena, sledi uradni zaznamek o dogodku.

INTERVENCIJA V ŽEJAH
Policisti so v industrijski coni Žeje obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je prišlo do verbalnega spora med dvema voznikoma tovornih vozil. Na kraju je bil obema udeležencema izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

PROMETNA NESREČA
Na Kovinarski cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

22.6.2021
ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA
V enem izmed podjetij v industrijski coni Žeje je do zdaj na neznan način prišlo do zlorabe bančne kartice DKV in sicer je neznanec v Avstriji in Nemčiji opravil nakupe in podjetje oškodoval za večjo vsoto denarja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

SPUŠČEN PES V NASELJU
Občan iz Oševka je obvestil, da je imel sosed v jutranjih urah spuščenega in nezavarovanega psa, ki je prosto tekal po vasi in prestrašil njegovega otroka, ki je bil na poti v šolo. Sledi zbiranje obvestil in zoper lastnika psa plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

PROMETNA NESREČA
Na regionalni cesti Vodice-Moste je prišlo do prometne nesreče zaradi prekratke varnostne razdalje voznika, ki je trčil v stoječe vozilo. Na kraju je bil povzročitelju prometne nesreče izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

23.6.2021
PADEC KOLESARKE NA TRENINGU
Tega dne je potekal trening na trail stezi na Streliški ulici v Kamniku. Med spustom po stezi je kolesarka, ki je krmilo kolesa preveč obrnila, izgubila oblast nad kolesom in padla na korenino ter si pri tem poškodovala nogo (ureznina z vejo). Z reševalnim vozilom je bila odpeljana na zdravljenje. Ker se je dogodek zgodil zunaj javnih poti bo napisan uradni zaznamek o dogodku.

TATVINA BUTELJČNEGA VINA
Neznani storilec je v vinoteki izkoristil nepazljivost prodajalke, jo zamotil in v delu, kjer se prodaja vino višjega cenovnega razreda eno steklenico vina odtujil, za drugo cenejšo pa je na blagajni račun poravnal. Tako je podjetje oškodoval za okoli 5250,00 eurov. Sledi pregled posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

24.6.2021
PADEC KOLESARKE V KOMENDI
V Komendi pri Planinskem domu je kolesarka zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad kolesom in padla po vozišču. Dobila je lahke telesne poškodbe in je bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom na zdravljenje. Zoper kolesarko sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

SPUŠČEN PES
Na Jakopičevi ulici je prišlo do pasjega incidenta, v katerem je pes pasme Maltežan skočil iz parkiranega vozila ravno v času, ko se je po ulici s svojim psom sprehajala občanka in se pričel zaganjati v njenega psa, ki ga k sreči ni poškodoval. Zoper lastnico psa bo zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali uveden prekrškovni postopek, o dogodku pa bo obveščena tudi pristojna veterinarska inšpekcija.

25.6.2021
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na parkirišču na Šutni je prišlo do prometne nesreče s pobegom zaradi nepravilnega premika z vozilom neznanega voznika, ki je trčil v parkirano vozilo in se odpeljal. Policista sta z zbiranjem obvestil povzročitelja le te izsledila in mu izdala plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

26.6.2021
NEDOSTOJNO VEDENJE VINJENEGA OBČANA DO DOMAČIH
Policisti so bili obveščeni o neprimernem vedenju v družinskem krogu v Podgorju. Ugotovljeno je bilo, da se je kršitelj doma pod vplivom alkohola, nedostojno vedel do svoje mame in sestre, prav tako pa ni upošteval opozoril in ukaza policistov naj s kršitvijo preneha oz. naj se umiri. Ker je obstajal sum, da bo s kršitvijo nadaljeval oz. je nadaljeval je bilo zoper njega odrejeno pridržanje in je do streznitve prespal v prostorih za pridržanje. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo