Vode ne damo

0
1580

Na referendumu 11. julija glasujte PROTI

V nedeljo, 11. julija 2021, bo potekal referendum o Zakonu o vodah, občani občin Kamnik in Komenda pa lahko, 6., 7., in 8. julija 2021, predčasno glasujete tudi na volišču Upravne enote Kamnik.

Predčasne volitve o zakonodajnem referendumu o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah bodo za občanke in občane občin Kamnik in Komenda potekale na sedežu Upravne enote Kamnik, Glavni trg 24, 1241 Kamnik, in sicer v:

  • torek, 6. 7. 2021 med 7:00 in 19:00
  • sreda, 7. 7. 2021 med 7:00 in 19:00
  • četrtek, 8. 7. 2021 med 7:00 in 19:00.

Za predčasno glasovanje se vam ni potrebno posebej najaviti, s seboj na volišče prinesite zgolj veljaven osebni dokument.
_____________________________________________________________________
Sedež volišča za predčasno glasovanje

45 4010 Društvo Lipa Domžale, Ljubljanska 58, Domžale
46 4011 Društvo Lipa Domžale, Ljubljanska 58, Domžale


______________________________________________________________

 

Glasovanje na domu (rok za prijavo: sreda, 7. julij 2021)

Glasovanje na domu je namenjeno volivcem, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču. Glasujejo lahko pred volilnim odborom na svojem domu. Namero o glasovanju na domu volivec sporoči okrajni volilni komisiji, na območju katere ima stalno prebivališče, in sicer najkasneje 3 dni pred dnevom glasovanja (najkasneje sreda 7. 7. 2021, do 24. ure).
Vlogo za glasovanje na domu lahko volivec odda preko portala e-Uprava, ki omogoča oddajo vloge z digitalnim potrdilom in brez digitalnega potrdila, ki sta dostopni s klikom na spodanja gumba.

_______________________________________________________________

Trenutek resnice

Spomnim se, kako dolgo smo hodili ob jezeru, preden smo prišli do koščka, ki ga ni označevala tabla PRIVAT.
Če mislite, da je glasovanje o vodi stvar politike, boj levih proti desnim, potem so vas nategnili. Odločamo se o tem, ali se bomo še naprej lahko sprehajali ob naših jezerih in vodah. Točno tam, kjer se radi sprehajajo levi in desni (pa četudi v razdalji drug od drugega).
Gre za glasovanje med zelo bogatimi in vsemi ostalimi. Če nameravate kmalu postaviti ob jezeru vilo in si ograditi plažo, vas čisto razumem, če ste za, ostali smo pa PROTI.
Miha Mazzini

_____________________________________________________________

Vedno razmišljam o otoku na Hrvaškem. Pa ne zato, ker je zdaj poletje, ampak zato, ker mi je žal otoka. Pred leti je bil znan po svoji naravi. Bil je otok, kamor so biologi hodili na vaje iz ekologije. Ko si prišel tja, si zavohal borovce in občutil tišino. Šel si na sprehod in videl žabe v potokih in zaslišal skržate, zvečer pa so prišli na obisk divji ježi in zajci. Res je bilo lepo. Domačini so imeli svoje vrtove in lovili ribe.
In potem se je začel množični turizem.
Domačini so prvo zabetonirali pešpot skozi gozd. Po dežju je bilo blatno, sosed pa je imel probleme z “dostopom.” Do hiše se je namreč želel pripeljati z golf avtom. “Ker tudi turisti ne marajo imeti umazanih čevljev” je na svoje stroške napeljal se el. napeljavo in naredil betonsko pot.
In potem so zabetonirali potok. Žabe so se preselile, potoka ni več. Celoten gozd je spremenil obliko. Ni več zajcev, je pa dodatna pot do morja skozi gozd. Pa beton, razrita cesta. Podtalnica ne teče več, občasno zmanjka vode. Ampak zakaj bi se sekirali, če so naredili v bližini nov Konzum. Lahko tam kupiš plastenke vode.
Pa se dva shopping centra nedaleč stran. Ker “turisti rabijo to”.
Vsi domačini imajo apartmaje. Skoraj vsak je vzel kredit, zato da je naredil novo betonsko hišo, s pogledom na morje. To imajo ljudje radi. Morje. In beton je lažje vzdrževati kot vrt. Zakaj bi imel vrt, če lahko vse kupiš? Zelenjavo direkt iz Zagreba. Ali pa iz Argentine, Španije, Kitajske…
In potem vidim naš referendum. Kako bi radi iz Slovenije naredili še en “betonski otok”. Kako bi radi imeli ob jezeru še dodatni kafič, prodajalno sladoleda, fitnes ali visoko ograjo- pač tisto, kar je “moderno (in kar da največ $)”.
In potem se spomnim… a ni promocija Slovenije da smo “green Slovenia”? Naj taka tudi ostane.
Jurka iva Jurka/FB

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here