Dob v derbiju 2. SNL boljši od Radomelj

0
2048

V nedeljo, 29. oktobra 2017, je bil po enoletnem premoru, ko so Radomlje igrale v prvi ligi, na sporedu nov derbi med Dobom in Radomljami v 2. SNL.

S pogledom na lestvico je vloga favorita nesporno pripadala Radomljanom, ki so po 12-ih odigranih krogih s 27-imi točkami zasedali drugo mesto na lestvici, medtem ko so Dobljani s skromnim izkupičkom osmih točk, zasedali predzadnje, 15. mesto v konkurenci 16-ih drugoligaških ekip.

Navkljub precej različnim rezultatom ekip v letošnji sezoni, pa so bili derbiji v preteklosti vedno nepredvidljivi in stanje na lestvici ni samo po sebi ponudilo zmagovalca. Domači navijači so upali, da bo tako tudi tokrat, saj bi jim tri točke zagotovile stik s preostalimi ekipami, ki se borijo za obstanek v 2. SNL. Omeniti velja, da so Radomlje nastopile tudi brez prvega strelca ekipe, Anela Hajrića, ki je moral srečanje izpustiti zaradi prestajanja kazni, prejetih štirih rumenih kartonov.

Srečanje v Športnem parku Dob se je pričelo ob 14.00, tekmo pa si je bilo moč ogledati tudi v neposrednem TV prenosu, kar pa ni vplivalo na obisk, saj si je derbi ogledalo več kot 400 gledalcev. Najglasnejši in najvidnejši med njimi so bili vsekakor radomeljski Mlinarji, ki so skozi celotno srečanje glasno vzpodbujali svoje nogometaše, lep obisk derbija pa samo potrjuje, da si ljubitelji radomeljskega in dobskega nogometa želijo medsebojnih obračunov in dobrih nogometnih predstav.

Tekma, katero je sodil Aleksandar Matković, je že po prvem sodnikovem žvižgu ponudila z vratnico. Da se izzid ni spremenil po vsega nekaj sekundah, je poskrbel radomeljski čuvaj mreže, David Adam, ko je strel Jarovića s skrajnimi močmi preusmeril v vratnico. Le tri minute kasneje smo ponovno videli dvoboj med posojenim napadalcem Domžal in radomeljskim vratarjem. Tokrat je bil uspešenejši Senad Jarović, ko je po predložku Šmigoca in preusmerjeni žogi Čretnika, uspešno pospravil žogo za hrbet Adama. Radomljani so zapretili praktično v naslednjem napadu, ko je drugemu najboljšemu strelcu in kapetanu Radomelj, Luki Cerarju, veselje preprečila prečka. Le nekaj sekund kasneje pa izenačenje. Za slavje v vrstah Mlinarjev je poskrbel Marko Kovjenić, ki je lepo prodrl in sprožil z roba kazenskega prostora, vratar Doba, Matic Čretnik, ni najbolje posredoval in izzid je bil poravnan na 1:1. Domačini so po hitrem izenačenju prebzeli pobudo in v 13. minuti se jim je ponudila nova lepa priložnost. Razigrani Jarović se je povsem sam znašel pred Adamom, a je slednji odlično posredoval. Radomeljski vratar pa je bil nemočen v 16. minuti, ko je po dvojni podaji z Jarovićem v polno meril Leskovar. Po izjemnem uvodu se je igra nekoliko umirila in izzid se do konca prvega polčasa ni več spremenil.

V drugem delu smo spremljali taktično postavitev obeh ekip, kjer so imeli več žogo v nogah Radomljani, saj so si prizadevali doseči drugi zadetek, a so bili poskusi gostov premalo natančni, da bi uspeli premagati vratarja Čretnika. Še najlepšo priložnost so imeli gostje v izdihljajih srečanja, ko se je po predložku in strelu Radomljanov z glavo, izkazal domači vratar in tako je ostalo pri izzidu 2:1.

13. krog 2. SNL, 29.10.2017 ob 14.00, Športni park Dob, št. gledalcev: 400

Roltek Dob – Kalcer Radomlje 2:1 (2:1)

Strelci: Jarović 4′, Leskovar 16′; Kovjenić 6′
Roltek Dob: M. Čretnik, Romih, Leskovar, G. Čretnik, Jarović (od 90′ Horvat), Hočevar, Kunstelj, Nemanič, Šmigoc, Mirtič, Čeh (od 80′ Repnik); Trener: Nenad Toševski
Kalcer Radomlje: Adam, Halilović, Cerar, Kovjenić (od 77′ Kovjenić), Jakovljević, Grvala, Kosić (od 61′ Nuhanović), Lidjan (od 57′ Marinšek), Brolih, Ivanov, Roglić; Trener: Nermin Bašić

Dobljani so z zmago v derbiju vknjižili drugo zaporedno in sploh prvo domačo zmago v letošnji sezoni ter se po zamenjavi trenerja, ko je vodenje ekipe prevzel Nenad Toševski, kažejo v povsem drugačni luči. Na drugi strani so Radomljani, pod vodstvom bosanskega trenerja Nermina Bašića, izgubili šele drugič v tej sezoni in prekinili niz desetih tekem brez poraza.

Dob se je z novimi tremi točkami povzpel na 12. mesto in osvojil pomembne točke v boju za obstanek, Radomljani so eno mesto izgubili, za vodilno Muro pa zaostajajo za pet točk.

Avtor: Uroš Juračič, foto: Rok Zore

Kapetan Radomelj, Luka Cerar
Gostujoči navijači – Mlinarji

Oglasno sporočilo