Djuranović: “Upravičili smo vlogo nosilca”

0
964

Domžalski nogometaši so na povratni tekmi 1. predkroga UECL prišli do napredovanja! Po zaslugi Estonca Mattiasa Kaita, ki je v 60. minuti poskrbel za izenačenje, je rumena družina FC Swift Hesper odpravila s skupnim izidom 2:1. Uvodno srečanje državnega prvenstva z NK Olimpija bo tako na sporedu naknadno.

“Po pričakovanjih ni bilo lahko, a mislim, da smo na dveh tekmah bili boljši. Vlogo nosilca smo upravičili z uvrstitvijo v 2. krog kvalifikacij in to je najpomembneje. Pobudo smo prevzeli že v prvem polčasu, ko smo si pripravili nekaj lepih priložnosti, a ostale so neizkoriščene. Iz lastnega pritiska nato dolga žoga za našo obrambno linijo in gol Swifta. Ekipi sta tako bili ob polčasu rezultatsko poravnani,” je po tekmi v Luksemburgu dejal Dejan Djuranović. V začetni enajsterici je tokrat od prve minute zaigral Janez Pišek, kljub težavam s stegensko mišico je bil zraven tudi Tilen Klemenčič.

”Opozarjali smo na takšne poteze domačih. Dolgo podajo so izkoristili po zaslugi nepazljivosti, kljub temu je bil cilj v drugem polčasu, da nadaljujemo z istim načinom napadanja. Potrebno je bilo zadeti, to nam je uspelo, v zaključku tekme pa smo imeli nadzor nad dogajanjem. Swift smo uspeli držati stran od našega gola. Priložnosti za domače ni več bilo in tekma se je izšla po naših načrtih. Sledilo je prijetno potovanje domov. Prisotnega je ogromno zadovoljstva, na naslednje tekme pa se bomo zaradi tega pripravljali s še večjim motivom.”

Domači dvoboj s predstavnikom Finske, ki je včeraj z rezultatom 3:1 izločil ferski Runavik, bodo rumeni bojevniki v Domžalah odigrali že v torek ob 17.55: ”Pričakujem novo zahtevno srečanje. Honka Espoo je v ritmu tekem, saj tamkajšnje državno prvenstvo že poteka. Dobro jih bomo analizirali, se pripravili nanje in tudi v ta dvoboj vstopili z željo in ciljem, da napredujemo. Danes in jutri se bomo morali dobro odpočiti. Tekma in potovanje sta nam vzeli kar nekaj energije, v nedeljo in ponedeljek pa sledi poglobljena priprava na torkov obračun,” je sklenil Djuranović.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here