“Odločila je kvaliteta”

0
378

Domžalam v Trondheimu ni uspelo. Domači Rosenborg je na prvi tekmi 3. predkroga UEFA Europa Conference League dosegel šest zadetkov in s tem praktično že odločil slovensko norveški izločilni dvoboj.

“Ni veliko za povedati. Naleteli smo na razpoloženega nasprotnika in spoznali njegovo veličino. Stalni udeleženec evropskih tekmovanj, kot so liga prvakov in liga evropa, je v tem trenutku v dobri formi. Rosenborg je bil preprosto prehiter. Norvežani so kaznovali vsako storjeno napako. Hitro so dosegli zadetke, zato je bilo težko igrati. Posledično je zaslugi njihove učinkovitosti prišlo do takšnega rezultata. Tudi sami smo imeli tri oziroma štiri zrele priložnosti, a nismo zadeli. Tokrat je odločila kvaliteta,” je po tekmi na Lerkendal stadionu povedal glavni trener rumene družine Dejan Djuranović.

Pod edini zadetek v dresu Domžal se je podpisal poletni novinec Enes Alić, ki je bil pred dnevi uvrščen tudi v idealno enajsterico 3. kroga PLT: “To je izkušnja za vse nas. Igralci so lahko videli višji evropski nogometni nivo. Imamo mlado ekipo in nekaj posameznikov, ki so se s tem srečali prvič. Te izkušnje jim bodo zagotovo prav prišle, čeprav nam rezultatsko ni uspelo. Med pozitivne trenutke zagotovo sodi priprava priložnosti, kjer bi lahko bili v zaključku boljši oziroma odločnejši, tako kot je bil pri doseženem zadetku Enes Alić. Gre torej za razvoj fantov, ki verjamem, da bodo to znali tekom kariere pravilno vnovčiti.”

“Torkova povratna tekma v Stožicah bo za nas predstavljala še eno učno uro. Proti ekipi, ki je za razred ali dva boljša od nas, bo potrebno odigrati po svojih najboljših močeh. Pridobljene izkušnje bomo nato morali prenesti v državno prvenstvo in verjamem, da bodo naši fantje tudi v naslednjih letih nastopali na takšnem nivoju,” je dejal Djuranović, ki bo tekmo 4. kroga Prve lige Telemach z FC Koper dočakal naknadno.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo