Nova in varnejša ureditev Slamnikarske ceste v Domžalah

0
947

Med številnimi prenovami cest, smo zaključili s prenovo ene ključnih v središču mesta. Nova ureditev Slamnikarske ceste v Domžalah, kjer poteka tudi varna šolska pot, je sedaj varnejša in preglednejša, ne samo za voznike pač pa tudi za pešce in kolesarje.

V letošnjem letu smo zaključili s prvo etapo prenove ceste, vse od križišča z Ljubljansko cesto, do Miklošičeve ulice. V prihodnje bomo nadaljevali s prenovo drugega dela ceste, do soseske Krizant. Investicija je obsegala prenovo cestišča in pločnikov ter javne razsvetljave. Urejena so dvignjena križišča, ki umirjajo promet ter voznike opozarjajo na to, da se v neposredni bližini nahajata vrtec in šola. Z ureditvijo križišča pri Miklošičevi ulici smo poskrbeli za varnejše prečkanje križišča za kolesarje ter ohranili prostor na pločniku najranljivejšim udeležencem v prometu, pešcem.

Poleg na novo zgrajenega cestnega dela sta bila urejena tudi vodovod in kanalizacija. V prvi fazi, v okviru investicijsko-vzdrževalnih del, je bilo obnovljenih 434 m vodovoda in 16 hišnih priključkov. Sočasno je bila izvedena točkovna sanacija kanalizacije na celotnem območju prenove in v navezavi na Ljubljansko cesto vse do Mlinščice.

Občina Domžale, Urad župana
Foto: Arhiv Občine Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here