Judoisti imeli uspešen tekmovalni dan na Ptuju

0
943

V nedeljo, 19.9.2021 so se tekmovalci Judo kluba Komenda udeležili uradnega tekmovanja za Pokal Ptuja 2021, kjer so z velikim številom tekmovalcev ponovno pokazali odlično pripravljenost in osvojili mnogo kolajn, od tega največ zlatih, kar je resnično velik napredek.
Skupno so judoisti JK Komenda s sekcijo v Kamniku v kategorijah U10, U12, U14, in U18 osvojili 12 zlatih, 9 srebrnih in 5 bronastih kolajn ter se kot ekipa uvrstili na končno 3. mesto izmed vseh sodelujočih klubov.
Zjutraj so z borbami začeli najmlajši judoisti, kjer so tekmovali tudi otroci s skupin na OŠ Stranje, OŠ Šmartno v Tuhinju, OŠ Moste pri Komendi in Virtus Kamnik. Nekateri so tekmovali prvič in si nabrali izkušnje za naslednje domače tekmovanje Pokal Komende, ki je na sporedu oktobra.
Nadaljevali so že nekoliko bolj izkušeni tekmovalci, ki so nastopili tudi v uradnih kategorijah, ki se točkujejo za slovenski pokal in judo lestvico. V kategoriji U12 so se najbolje odrezali Kamničana Leon Adrović in Žana Lazić ter Stepan Kholodov in Jorik Kvapil, ki so brez poraza stopili na najvišjo stopničko. Drugo mesto sta osvojila Ana Železnik in Pavle Ilić, tretje pa Lan Širec. V kategoriji U14 so se zmage nadaljevale in sta zlato kolajno osvojila Haya Veinhandl Obaid, Žiga Pahor, visoko 2. mesto pa sta si priborili dve tuhinjski šampionki Timeja Starovasnik in Kristina Videc. V kategoriji U18 je prvo mesto slavil Maj Lokar Gros, za las je zmaga ušla Brini Frece in Binetu Erženu, ki sta osvojila 2. mesto, bron pa so si je priboril Žiga Klarič.
Ponosni smo na dosežke, saj je trenutni tempo treningov zelo visok, ker smo v zadnjem delu priprav na kar tri državna prvenstva v starostnih kategorijah U14, U16 in U18, ki se bodo zvrstila v septembru. Čestitamo vsem tekmovalcem in trenerjem.

REZULTATI:
1. mesto
Jaš Milek (u10)
Aleks Kolenko (u10)
Zakhar Kholodov (u10)
Mihajlo Ilič (u10)
Lamar Širec (u10)
Leon Adrović (u12)
Stepan Kholodov (u12)
Žana Lazić (u12)
Jorik Kvapil (u12)
Haya Veinhandl Obaid (u14)
Žiga Pahor (u14)
Maj Lokar Gros (u18)

2. mesto
Filip Toff (u10)
Svit Starovasnik (u10)
Nik Fetić (u10)
Pavle Ilić (u12)
Ana Železnik (u12)
Timeja Starovasnik (u14)
Kristina Videc (u14)
Brina Frece (u18)
Bine Eržen (u18)

3. mesto
Aleksandar Ninič (u10)
Ambrož Kristan (u10)
Vanja Čirović (u10)
Lan Širec (u12)
Žiga Klarič (u18)

avtorica: Katarina Kumer


 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here