Kronika policijske postaje Domžale (od 9.12. do 15.12.2019)

0
1076

9. 12. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti  PP  Domžale  so imeli v postopku voznika, kateri je vozil vozilo pod  vplivom  alkohola  nad dovoljeno koncentracijo. Kršitelju so policisti začasno  odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

10. 12. 2019
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL IN TATVINA ORODJA

Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani storilec na vozilu razbil steklo na vozilu  ter tako iz vozila odtujil orodje. Z dejanjem je lastniku povzročil za okoli 900 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 12. 2019
VLOM V GARAŽO

Policisti  PP  Domžale  so  bili obveščeni o vlomu v garažo. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani storilec s primernim orodjem prerezal kovinsko mrežo kletne  garaže, iz katere je odtujil kolo in platišča za vozilo. Z opisanim dejanjem  je  neznani  storilec  lastnika  oškodoval  za  okoli  1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 12. 2019
TATVINA DENARJA V TRGOVINI
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  tatvini denarja v trgovini. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  storilec  vstopil v trgovino in iz blagajne  izvršil  tatvino denarja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje  oškodoval  za  80  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 12. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku  kršitelja,  kateremu  so  zasegli manjšo količino  prepovedane  droge.  Policisti  bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

13. 12. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku  kršitelja,  kateremu  so  zasegli manjšo količino  prepovedane  droge.  Policisti  bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

13.12.2019
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod odprl okno v  pritličju  objekta, ter skozi odprtino vstopil v notranjost objekta. Tam je  pregledal  prostore in odtujil mobilni telefon ter gotovino. Z opisanim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 660 EURr. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13.12.2019
PRETEP V LOKALU

Policisti  PP  Domžale  so bili obveščeni o pretepu v enem izmed gostinskih lokalov.  Z  zbiranjem  obvestil  je  bilo ugotovljeno, da sta dva storilca oškodovanega  potisnila  po stopnicah, nakar sta ga še pretepla in obrcala. Policisti  PP  Domžale  v  zvezi  dogodka  še  zbiramo obvestila in bomo ob zaključku  preiskave  podali  kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo zaradi storitve kaznivega dejanja Nasilništva.

14. 12. 2019
TATVINA PLATIŠČ S PNEVMATIKAMI

Policisti  PP  Domžale  so bili obveščeni o tatvini platišč s pnevmatikami. Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani storilec iz parkiranega vozila izvršil tatvino  vseh štirih platišč s pnevmatikami. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 12. 2019
INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vinjenem občanu, ki krši javni red in  mir  v gostinskem lokalu. Policisti so nato pri pregledu okolice lokala izsledili  navedenega.  Pri  samem  postopku  je ponovno kršil JRM in kljub opozorilo  policistov  da  preneha  s  kršitvijo, tega ni upošteval, zaradi česar  mu  je  bila  na  podlagi  109/II  ZP-1 odvzeta prostost in odrejeno pridržanje  do  iztreznitve.  Kršitelju  so  policisti  zaradi  več kršitev
izdali plačilni nalog.

15.12.2019
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno  je  bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vrata ter nato še pritlično okno, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel.  Z  opisanim  dejanjem je storilec lastniku povzročil škodo za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.12.2019
VLOM V PLINOHRAM
Policisti  PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v plinohram. Ugotovljeno je bilo,  da  je  storilec s primernim orodjem na vzvod odlomil ključavnico na vratih in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino osmih polnih jeklenk  plina. Z opisanim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 350EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  obveščamo  vse  občane,  da  naj v prihajajočih  prazničnih dneh v zadostni meri poskrbijo za svoje premoženje (upoštevanje  samozaščitnih  ukrepov, kot so zaklepanje prostorov, ustrezna hramba vrednih predmetov in denarja, uporaba alarmnih naprav, itd), kajti v primeru  njihove  odsotnosti  od  doma oziroma nezadostne skrbi za varnost, dokaj  hitro  lahko  postanejo  oškodovanci  tovrstnih  kaznivih  ravnanj. Z določenimi lastnimi (samozaščitnimi) ravnanji, pa lahko to možnost v veliki meri zmanjšajo.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo