Kronika policijske postaje Domžale (od 27.9. do 3.10.2021)

0
515

27. 9. 2021  – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju  je bilo ugotovljeno, da je bila v prometni nesreči udeležena voznica skiroja,  ki  je  zaradi  neprilagojene hitrosti padla po cesti. Materialna škoda  na  skiroju  ni  nastala, povzročiteljica pa je sama naknadno iskala zdravniško  pomoč.  Policisti  so povzročiteljici prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

28.09.2021 – TATVINA KOLESA
Policisti  smo  bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  v dopoldanskem času odtujil zaklenjeno moško gorsko kolo znamke  Cuba Analog, črno-sivo-rdeče barve, ki je bilo zaklenjeno ob ulično svetilko  v bližini osnovne šole. Materialna škoda znaša 450 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

28.09.2021 – POSKUS VLOMA V ZAPUŠČEN OBJEKT
Policisti  smo  bili  obveščeni  o  vlomu  v  zapuščen objekt, kjer je bilo sproženih tudi več alarmom. Na kraju so bile s strani varnostnika prijete 4 osebe,  ki  so  v  objekt  vstopile  skozi  razbito steklo v I. nadstropju. Materialna  škoda  znaša  500  EUR.  Odtujenega  ni bilo ničesar. Policisti nadaljujejo z delom in zoper osebe podajo KO na pristojno sodišče.

28.09.2021 – TATVINA DELOV IZ VOZILA
Policisti  smo  bili  obveščeni  o  tatvini  delov  iz  parkiranega vozila. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega in odklenjenega vozila odtujil oba žarometa, prednjo levo pnevmatiko in odbijač z nameščeno registrsko  tablico.  Materialna škoda znaša 100 EUR. Policisti nadaljuje z delom.

29.08.2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  smo bili obveščeni o sprožitvi alarmne naprave ter poskusu vloma v   stanovanjsko  hišo.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  sta  neznana  storilca pristopila  do  stanovanjske  hiše,  kjer  sta s primernim orodjem na vzvod vlomila  skozi  lesena  vrata  terase  pri  tem  pa sprožila zvočno alarmno napravo  zaradi  katere  sta  s  kraja zbežala in iz hiše ničesar odtujila. Materialna škoda znaša za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

29.09.2021 – TATVINA NEREGISTRIRANEGA VOZILA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini neregistriranega vozila. Ugotovljeno je   bilo,   da  je  neznani  storilec  med  30.08.2021  in  22.09.2021  iz nezavarovanega  parkirišča  odtujil  neregistriran  OA  znamke  Opel Corsa. Materialna škoda znaša 200 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

29.09.2021 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA
Policisti  so  imeli  v  postopku  voznika,  za katerega je bilo v postopku ugotovljeno,  da  ne  poseduje  veljavnega  vozniškega  dovoljenja.  Zaradi slednjega  je  bilo  vozniku  proti  potrdilu  odvzeto – zaseženo vozilo in odpeljano  v  hrambo.  Zoper  kršitelja  bo  napisan  obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

30.09.2021 – TATVINA KOLESA
Policisti  smo  bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  izkoristil  odsotnost  lastnika in mu odtujil moško kolo znamke  Rock  Machine, črne barve. Materialna škoda znaša za okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

30.09.2021 – TATVINA PLATIŠČ Z PNEVMATIKAMI
Policisti  smo bili obveščeni o tatvini platišč z pnevmatikami iz tovornega vozila.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  storilec  iz  parkiranega tovornega  vozila znamke Fiat Ducato odtujil dve platišči z pnevmatikami in lastnika oškodoval za 400 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

30.09.2021 – PROMETNA NESREČEA II. KATEGORIJE
Policisti  smo  bili  obveščeni  o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno  je  bilo,  da so bila v prometni nesreči udeležena tri vozila, vzrok  pa prekratka varnostna razdalja ene izmed voznic. V prometni nesreči se  je eden izmed voznikom lahko telesno poškodoval, zdravniško pomoč pa je iskal  sam.  Materialna  škoda  znaša  za  okoli  7.500  EUR.  Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

30.09.2021 – TATVINA KOLESA
Policisti  smo  bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene kolesarnice odtujil moško gorsko kolo znamke Fuji, Nevada 1-9, modre barve in s tem lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

01.10. 2021  – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju  je  bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo, zaradi vožnje v rdečo luč  na  semaforju.  Udeleženka  se je v nesreči lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

01.10.2021 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti  smo  bili obveščeni o vlomu v avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način prišel v vozilo višjega cenovnega razreda  iz  katerega  je  izvršil tatvino računalnika in prednja žarometa. Materialna  škoda znaša za okoli 10.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

01.10. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo  ugotovljeno,  da  le  tega  vozi  pod  vplivom  alkohola.  Vozniku so policisti  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo  in  mu  začasno  odvzeli njegovo vozniško  dovoljenje,  katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

02.10.2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  smo  bili  obveščeni  o   poskusu  vloma  v  stanovanjsko  hišo. Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal  odpreti  pritlično okno, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Materialna škoda znaša za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

02.10.2021 – POŽIG IN NAJDBA UKRADENEGA AVTOMOBILA
Policisti  smo  bili  obveščeni,  da  je  v  Mengšu  prišlo  do  požara  na parkiranemu  avtomobilu.  Policisti  so na kraju z ogledom ugotovili, da je bilo  vozilo pred časom ukradeno na območju Ljubljane, storilec pa ga je ob zapustitvi  namerno  zažgal, tako, da je vozilo zgorelo v celoti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v cilju izsleditve storilca navedenega KD.

03.10.2021 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti  so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila  tujega  državljana  odtujil  za  okoli  450  EUR  goriva. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

MOTORISTIČNA SEZONA
Klub  temu,  da se motoristična sezona počasi zaključuje, je previdnost pri vožnji   še   vedno  pomembna.  Vsem  voznikom  enoslednih  motornih  vozil svetujemo,  naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo  razmeram  na  cesti!  Vabimo  vas,  da  obiščete spletno stran Policije na povezavi https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/nasveti-za-vecjo-varnost-motoristov , kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete  lahko  najdete  tudi  na YouTube kanalu “Slovenska policija”. Vsem
voznikom želimo srečno vožnjo!

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo