Kronika Policijske postaje Kamnik (od 11.10. do 17.10.2021)

0
612

11.10.2021
TATVINA KOLESA
Neznani storilec je iz kolesarnice Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra odtujil moško gorsko kolo znamke Lapierre, črno-rdeče barve in se odpeljal neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA OBLAČIL
Neznana storilca sta v prodajalni Intersport, glede na prihajajoči zimski čas odtujila več kosov toplih zimskih oblačil in s kraja odšla neznano kam.
Sledi pregled videoposnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PIJAN VOZNIK
Na območju Kamnika je bil, ob poostrenem nadzoru prometa, ustavljen voznik osebnega avtomobila, za katerega se je v nadaljevanju ugotovilo, da je navedeno vozilo vozil pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, hkrati pa bo sodišču zoper njega podan obdolžilni predlog.

12.10.2021
LAKOM LAČEN NA POHODU
Policisti so v jutranjih urah, obravnavali vlom v avtomat za prodajo mesnih izdelkov na Ljubljanski cesti. Lačen nepridiprav je s primernim predmetom na vzvod vlomil v avtomat in si prilastil suhomesnate izdelke in pa gotovino. Preiskava je že v teku, policisti pa bodo na podlagi ugotovljenega podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

NA DELOVIŠČU POGOREL AGREGAT
Na delovišču OŠ Marije Vere na Duplici je zaradi napake na električni napeljavi, prišlo do samovžiga agregata, ki je v celoti pogorel in žal več ne bo služil svojemu namenu. Policisti napišejo poročilo o dogodku na okrožno državno tožilstvo.

13.10.2021
VROČA LINIJA PREKO TELEFONA
Policisti so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je kršitelj preko telefona izrekel nekaj sočnih in neprimernih besed klicatelju. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Podgorje je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu ji je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA DENARJA
Neznanec je izkoristil odklenjena vrata stanovanja, skozi katera je vstopil in na predrzen način, kljub temu, da je bila lastnica doma iz predelala v spalnici odtujil večjo vsoto denarja in jo ucvrl neznano kam. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

14.10.2021
TATVINA GORIVA IZ DELOVNEGA STROJA
Dobro informiran neznanec o deloviščih na območju Kamnika, je izkoristil delovni stroj – bager, iz katerega je odtujil večjo količino dizel goriva in si glede na trenutno situacijo z nečloveškimi cenami goriva, privarčeval nekaj dodatnih kilometrov. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

KUPIL MAČKA V ŽAKLJU
Neznani goljuf iz Nizozemske je preko spletne strani, prepričal občana v nakup 8 artiklov – starin, za katere je plačal večjo vsoto denarja, vendar jih na žalost ni prejel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

VLOM V HIŠO
Neznani storilec je v popoldanskem času v naselju Markovo, skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, iz katere je odtujil več kosov zlatnine in tako oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

15.10.2021
SAMOUK NA VOŽNJI
Policisti so imeli v postopku voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega mu je bilo osebno vozilo zaseženo, žal pa se bo voznik v prihodnosti lahko vozil le še s kolesom. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

16.10.2021
HUDA URA NA SESTANKU HIŠNEGA SVETA
V Kamniku so policisti obravnavali intervencijo, kjer sta se dva stanovalca na sestanku hišnega sveta nedostojno vedla do ostalih stanovalcev, na njih vpila ter žalila z neprimernimi žaljivimi besedami. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

17.10.2021
PROMETNA NESREČA
V Kamniku na Novem trgu se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo