V Občini Mengeš uradna otvoritev prve pametne sončnice v Sloveniji in začetek vseslovenske akcije Sonce za otroke

0
474

Uradna otvoritev pametne sončnice je potekala v sredo, 3. novembra 2021. Trak začetka delovanja sončnice in začetka vseslovenskega projekta Sonce za otroke sta simbolno prerezala Joc Pečečnik, predsednik upravnega odbora podjetja Interblock, d. d., ter Franc Jerič, župan občine Mengeš.
Pametna sončnica, ki ima vgrajen sistem zaščite s samodejnim zapiranjem ob dežju ali toči, se obrača proti soncu ter s pomočjo vgrajenih sončnih panelov ustvarja električno energijo povezuje trajnost, tehnologijo, umetnost ter dobrodelnost in izobraževanje ter je najboljša manifestacija projekta Kluba slovenskih podjetnikov. Predstavitve pametne sončnice so se udeležili izvršna direktorica SBC Sonja Šmuc ter članice in člani upravnega odbora kluba: Martin Jezeršek (Jezeršek gostinstvo), Janko Kuhar (POS Elektronček), Marko Lotrič (Lotrič Meroslovje), Marko Lukić (Lumar IG), Štefan Pavlinjek (Roto Group), Alen Šinko (Kovis Group), in Andrea Volenik (Volenik).

Joc Pečečnik je ob otvoritvi izpostavil: »Ekološke pametne sončnice Smartflower združujejo trajnost, zelene rešitve, visoko tehnologijo, odgovoren odnos podjetnikov do okolja, v katerem sodelujemo, estetski videz in solidarnost. Ponosen sem, da je pred nami nova zgodba o uspehu in to v času, ko se srečujemo s skokovitim porastom cen energentov in je epidemija novega koronavirusa najšibkejše e še bolj potisnila na rob. Hitreje ko se bomo premaknili na obnovljive vire energije, bolj bomo odporni na visoke cene. Obenem pa moramo kot družba stremeti, da odgovorno podjetnost predstavimo tudi otrokom.«
Franc Jerič, župan občine Mengeš je povedal: »Občina Mengeš podpira projekt, ki ima tako sporočilo trajnosti kot podjetnosti ter bo spodbujal mlade k iskanju trajnih, okolju prijaznih rešitev, saj so mladi tisti od katerih bo odvisna naša prihodnost. Sonce za otroke je inovativen način doniranja sredstev za aktivnosti povezane z inovativnostjo, trajnostjo in podjetništvom, ki jih izvajamo ali se bodo izvajale za otroke v občini Mengeš. Veselim se dobrega in dolgotrajnega sodelovanja s SBC – Klubom slovenskih podjetnikov ter podjetjem Interblock, d. d..«
Nacionalni, vseslovenski projekt Sonce za otroke, ki se je z uradno tvoritvijo pametne sončnice začel v občini Mengeš pred sedežem podjetja Interblock, d. d., je del dobrodelnega in ekološkega delovanja SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, ki združuje nadpovprečno uspešne slovenske podjetnike in na ta način vrača družbi. Podjetja, člani kluba, ki bodo donatorji, v sklopu projekta izvedejo nakup, postavitev in priključitev pametnih sončnic Smartflower v distribucijsko omrežje, SBC pa nato vsa sredstva, ki so pridobljena s prodajo proizvedene električne energije, nameni fundaciji Rdeča žoga oziroma vrača v lokalno skupnost, kjer je sedež donatorjev.

Občina Mengeš

Oglasno sporočilo