Pomembna zmaga za priključek k sredini

0
515

Prestavljena tekma 17. kroga Prve lige Telemach se je zaključila po željah Domžalčanov! Dvoboj s Celjem je na začetku drugega dela igre odločil nekdanji Grof Janez Pišek, ki je bil na pravem mestu po podaji s kota. Varovanci Dejana Djuranovića so neporaženi na zadnjih petih tekmah (3 zmage, 2 remija).

“Na zahtevnem igrišču smo videli čvrsto tekmo. Gol smo dosegli takoj na začetku drugega dela, nato pa se pomaknili nazaj in uspešno zadržali prednost. Čakali smo na protinapade, na povišanje vodstva. To nam ni uspelo, a v obrambi smo bili odlični in nasprotniku ni uspelo zadeti. Menim, da je zmaga zaslužena. Z njo smo se na lestvici približali ravno Celjanom in pred zaključkom prvega dela sezone je to zelo pomembno,” je po 88. medsebojni tekmi dejal mož odločitve Janez Pišek.

Potek tekme je 23-letnik ocenil takole: “Gostje so dobro začeli in si hitro pripravili nekaj lepih priložnosti. Stisnili so nas pred lasten gol, kasneje pa smo uspeli vzpostaviti ravnovesje. Stopili smo na žogo in Celjani niso bili več tako nevarni. Sami bi lahko povedli že pred odmorom, toda kljub temu je želeno vodstvo prišlo dokaj hitro.”

Ob zadetku, ki je prišel po podaji Ibričića in nespretni reakciji nekdanjega Domžalčana Svetlina, je Pišek ostal hladen. Proslave zadetka ni bilo: “Nisem velikokrat med strelci, danes pa mi je uspelo odločiti tekmo. Tega sem zelo vesel, seveda pa gola nisem proslavil, saj Celje spoštujem. Gre za klub, ki mi je dal vse. Tam sem preživel celotno mladost in proti svojemu klubu se preprosto ne morem veseliti,” je sklenil Pišek, ki bo s soigralci znova na delu v soboto ob 15h. Sledi namreč občinski derbi z Radomljami.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo