Kamničan Maj Lokar Gros junak judo turnirja v Dupleku

0
322

V soboto, 27.11.2021 so judoisti in judoistke kategorije mlajši dečki in deklice U12 na Pokalu Dupleka z odličnimi borbami ohranili visoko ekipno uvrstitev kluba med tri najboljše na slovenski judo lestvici.
Zaradi kar nekaj odpovedi tekmovalcev zaradi bolezni je tekmovala neizpopolnjena ekipa v precej drugačni sestavi kot po navadi, zato smo bili z vrhunskimi uvrstitvami še toliko bolj zadovoljni. Pet judoistov in ena judoistka so pokazali, da so pripravljeni na prave borbe in skupaj osvojili 5 kolajn. Na najvišjo stopničko se je postavil Pavle Ilić, ki je bil z uvrstitvijo prezadovoljen. V močni in številčni kategoriji se je znašel tudi Teo Bizjak, ki je kar 3 borbe zmagal in se suvereno uvrstil v finale, kjer pa je bil nasprotnik premočan in je zaključil na odličnem 2. mestu. Tretje mesto sta si v isti kategoriji delila kar dva naša tekmovalca Leon Adrović in Rok Gradišek. Kot edina deklica je nastopila Nastja Drakšič Koštomaj in že na svoji prvi tekmi dosegla 3. mesto. Prav tako čestitamo Stefanu Saviću za dober nastop, osvojene točke in 5. mesto.

Z borbami so nadaljevali kadeti v starostni kategoriji U18 in za Judo klub Komenda sta tekmovala dva borca. Tokrat je pozornost prevzel Maj Lokar Gros, ki je v svoji težnostni kategoriji osvojil 1. mesto, nato pa se boril še z dve kategoriji težjim in starejšim tekmovalcem iz Hrvaške in pokazal dva spektakularna telesna meta ter pripravil pravi šov za celo dvorano. Maj je za svoje odlične borbe prejel tudi pokal za najboljšega tekmovalca turnirja.

REZULTATI:
U12
Pavle Ilić – 1. mesto
Teo Bizjak – 2. mesto
Leon Adrović – 3. mesto
Rok Gradišek – 3. mesto
Nastja Drakšič Koštomaj – 3. mesto
Stefan Savić – 5. mesto

U18
Maj Lokar Gros – 1. mesto

Katarina Kumer

Oglasno sporočilo