Petra prva, Anže drugi, Tim tretji na Novoletnem turnirju

0
904
Anže Kosmač

Novoletni turnir tradicionalno zaseda zadnje dejanje v koledarju olimpijskega dviganja uteži. V letošnjem letu je tekmovanje potekalo v Kranju pod okriljem Zveze olimpijskega dviganja uteži Slovenije v navezi z domačim klubom X-GYM iz Kranja. Pokal za zmago prejmeta najboljša tekmovalka in tekmovalec v absolutni konkurenci. Za razliko od običajnih tekem v posamični konkurenci, kjer so nastopajoči razvrščeni po kategorijah glede na telesno težo, na Novoletnem turnirju šteje le zmaga v absolutni konkurenci. Sinclair koeficient je orodje, ki omogoča primerjavo rezultatov različno težkih tekmovalcev in je hkrati tudi najverodostojnejši pokazatelj kvalitete.

Petra Pavlič

Prva slovenka, ki ji je uspelo dvigniti 100 kg v sunku Petra Pavlič je suvereno zmagala z rezultatom 76 kg v potegu in 95 kg v sunku. Navedeni rezultat je v seštevku pomenil 171 kg, kar je bilo celo več od aktualnega državnega rekorda v kategoriji do 59 kg! Skupno je dosegla 235,92 sinclair točk, kar pomeni  tudi drugi najboljši rezultat v zgodovini slovenskega dviganja v ženski konkurenci. Za kakšen rezultat gre priča podatek, da bi na letošnjih olimpijskih igrah s tem zasedla 12. mesto.

Gregor Šnajder

Anže Kosmač najboljši tekmovalec zadnjih let in državni prvak v kategoriji do 96 kg v kateri je zanesljivo zmagal pred tremi tedni, je tokrat nekoliko presenetljivo osvojil drugo mesto. Uvrstil se je mesto za zmagovalcem Petrom Dobnikom iz Ptuja, ki je sicer na državnem prvenstvu v isti kategoriji kot Anže osvojil srebrno odličje. Anže je z rezultatom 130 kg v potegu in 160 kg v sunku (izenačen osebni rekord v sunku) dosegel celo boljši rezultat kot na državnem prvenstvu, vendar tokrat niti ta rezultat ni bil dovolj. Zmagovalec je namreč s 138 kg v potegu in 162 kg v sunku za kar 15 kg popravil osebni rekord v seštevku in presunil vse prisotne v dvorani. Tretje mesto na turnirju je pripadlo Timu Mušiči iz Ihana. V potegu je imel le en uspešen dvig na 100 kg in skupno zasedal 4. mesto. Vendar pa se je v njegovi močnejši disciplini sunek s 147 kg prebil na skupno tretje mesto. Zelo dobro se je odrezal še en Ihanec Gregor Šnajder, ki je postavil osebni rekord v sunku z okroglimi 150 kg!

Tim Mušič

Petra Pavlič je bila po tekmi zelo zadovoljna: »Na državnem prvenstvu, kjer sem sicer zmagala, mi ni uspelo vse po načrtih. Tokrat se je potrdila dobra pripravljenost,  le malo moči v nogah mi je zmanjkalo za uspešen dvig na 98 kg v sunku. Zagotovo najboljša tekma v letošnji sezoni«. Eden izmed najbolj nasmejanih je bil brez dvoma tudi Gregor Šnajder: »Že nekaj tekem sem poskušal 150 kg v sunku, tokrat mi je končno uspelo. Morda je nekoliko pripomoglo tudi dejstvo, da v dvorani ni bilo vroče. Sedaj se bom nekaj časa posvetil bazi, torej veliko počepov in vlečenj«.

Predsednik kluba Ivan Peterca je pohvalno ocenil celotno ekipo: »Zelo sem ponosen na vse nastopajoče, sezona je bila naporna, še bolj pa negotova. Še dobro, da  vsaj v drugi polovici leta ni bilo odpovedi tekmovanj. Ob tej priliki bi vsem bralkam in bralcem Domžalskih novic zaželel mirne praznike in srečno novo leto«.

Avtor: V.O.
www.tak-domzale.si
FB: Težkoatletski klub Domžale
Instragram: takdomwl

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here