Kronika Policijske postaje Domžale (od 22.1. do 28.1.2024)

0
368

22. 1. 2024
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika trčila v parkirano tovorno vozilo. V postopku z voznico je bilo ugotovljeno, da je osebni avtomobil vozila pod vplivom alkohola, zaradi česar so ji policisti odvzeli vozniško dovoljenje. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v višini cca. 800 EUR. Zoper voznico bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24. 1. 2024
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik trčil v prednji del parkiranega vozila, nato pa s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu. Na vozilu oškodovanca je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 2000 EUR.

24. 1. 2024
KAZNIVO DEJANJE TATVINA ELEKTRIČNEGA VRTNEGA ORODJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega vrtnega orodja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz odklenjene garaže odtujil več kosov električnega vrtnega orodja in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 600 EUR.

25. 1. 2024
KAZNIVO DEJANJE VLOM V KOLESARNICO IN TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni o vlomu v kolesarnico. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata bloka inr tako prišel v notranjost, kjer je z odprte skupne kolesarnice izvršil tatvino dveh koles in vrtne kosilnice, ter s tem dejanjem oškodoval lastnike skupno za okoli 1450 EUR.

25. 1. 2024
KAZNIVO DEJANJA VLOM V KOLESARNICO IN TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni o vlomu v kolesarnico. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti dvoja zunanja vrata kolesarnice, kar pa mu ni uspelo. Nato pa je na vzvod odprl vhodna vrata v stanovanjski blok in iz odklenjene skupne kolesarnice izvršil tatvino dveh koles, ki sta bili zaklenjeni z verigo. S tem dejanjem je oškodoval lastnike skupno za 680 EUR.

25. 1. 2024
KAZNIVO DEJANJA VLOM V VEČ KLETI

Policisti so bili obveščeni o vlomu več kleti. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod skozi vrata vlomil v več kleti v bloku in tako prišel v notranjost, od koder je izvršil tatvino orodja in skiroja, ter s tem dejanjem oškodoval lastnike skupno za okoli 740 EUR.

26. 1. 2024
POSKUS VLOMA V HIŠO

Policisti smo bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo, občan pa naj bi storilca prijel in zadržal do prihoda policistov. Ugotovljeno je bilo, da je znana oseba z razbijanjem stekla na oknu stanovanjske hiše poizkušal vlomiti v notranjost vendar je bil s strani občana zaloten in nato zadržan. Nastala je materialna škoda za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

27. 1. 2024
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo med dvema voziloma zaradi izsiljevanja prednosti v križišču, ob trku pa je vozilo povzročitelja odbilo še v stoječe vozilo drugega voznika. V prometni nesreče se je eden izmed udeležencev lažje telesno poškodoval in je sam iskal zdravniško pomoč v zdravstveni ustanovi. Nastala je materialna škoda za okoli 16.000 EUR. Zoper povzročitelja je bil izdan plačilni nalog s predpisano globo.

27. 1. 2024
PROMETNA NESREČA I KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo dveh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču enega izmed udeležencev. Nastala je materialna škoda na vozilih za okoli 8.000 EUR. V postopku je bilo prav tako ugotovljeno, da je udeleženec prometne nesreče vozil pod vplivom alkohola zaradi česar mu je bilo na podlagi 113a čl. ZP odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Povzročitelju prometne nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog, zoper udeleženca pa bo zaradi vožnje pod vplivom alkohola napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

28. 1. 2024
VLOM V GARAŽO IN TATVINA KOLES
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v garažo in tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca s primernim orodjem odprla vrata garaže stanovanjske hiše in iz notranjosti odtujila gorski kolesi znamke Cube in Specialized. S tem dejanjem sta lastnika oškodovala za okoli 1.800 EUR.

28. 1. 2024
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, KAZNIVO DEJANJE NEVARNE VOŽNJE

Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo dveh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti enega izmed udeležencev. Nastala je materialna škoda za okoli 14.000 EUR V postopku je bilo prav tako ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. Zaradi kaznivega dejanja Nevarne vožnje je bil povzročitelju odrejen strokovni pregled z odvzemom krvi, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba.

28. 1. 2024
VLOM V KOLESARNICO IN TATVINA KOLES

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v kolesarnico stanovanjskega bloka iz katere je neznani storilec odtujil dve kolesi znamke Scott in Specialized. S tem dejanjem je lastnik koles oškodovan za okoli 1.800 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

28. 1. 2024
VLOM V HIŠO

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je s primernim orodjem in na vzvod vlomil skozi PVC balkonska vrata v notranjost hiše, katero je pregledal in odtujil gotovino in nekaj zlatnine ter s tem lastnike oškodoval za okoli 1.100 EUR. Policisti nadaljujejo z delom

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov in jih pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših predmetov iz vozila, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here