35 let Mešanega pevskega zbora Odmev Kamnik

0
2713

V petek 3.6. je v Domu kulture Kamnik MePZ Odmev praznoval 35. obletnico obstoja. Zbor, ki je bil pred tem poznan kot tovarniški zbor tovarne Titan je predvsem v zadnjih letih eden najbolj kvalitetnih in prepoznavnih iz kamniškega okoliša, kjer raznoraznih pevskih sestavov ne primanjkuje!

Pred lepo napolnjeno dvorano so pevke in pevci izvedli zanimiv program skladb. Če so v zadnjem času predstavljali predvsem sakralne in umetne pesmi, se predstavljali na tekmovanjih in navduševali s črnsko duhovno glasbo, so tokrat presenetili predvsem s priredbami slovenskih ljudskih napevov. V goste so povabili tudi Grajski oktet (um. vodja Peter Pirnat), ki je še dodatno poživil dogajanje. Pravo presenečenje pa so pripravili kar takoj na začetku, ko so na oder prikorakali otroci pevk in pevcev in zapeli Jaz pa pojdem na Gorenjsko, ter tako pokazali, da se za obstanek zbora ni potrebno bati, saj na njihova vrata že trkajo mladi nadobudneži.

Ob tem jubileju so se pevci in gostje spomnili dosedanjih let, saj je Jože Berlec, ustanovni član zbora, ki edini že vseh 35 let prepeva, povzel nekatere ključne dogodke iz bogate Odmevove zgodovine.

Pevci in pevke so prejeli Gallusove značke, katere jim je izročil vodja območne izpostave JSKD – Tone Ftičar, prav tako pa je zbor z nagovorom in simboličnim darilom počastil kamniški župan Marjan Šarec.

Zbor se je posebej za trud zahvalil še korepetitorki Nastji Grad ter neumorni zborovodkinji Ani Smrtnik, ki zbor vodi že 26 let!

Odmev_Slovaška (arhiv zbora)

Odmevovci pa po jubilejnem koncertu še ne bodo odšli na zaslužene počitnice. Slišite jih lahko že v soboto 11.6. v Moravčah, kjer bodo s pesmijo sodelovali pri tamkajšnji večerni maši, po njej pa pripravljajo samostojni koncert. 27.6. jih lahko slišite na proslavi v Trzinu, nato pa že sledijo priprave na jesensko tekmovanje na Poljskem.

 

Program koncerta:

Odmev

 1. Nocoj je edna luštna noč – prekmurska ljudska, prir. Katarina Pustinek Rakar
 2. Knez marko – ljudska s Koroške in Gorenjske, prir. Katarina Pustinek Rakar
 3. Ljub’ca, povej! – goriška ljudska, prir. Ambrož Čopi
 4. Kemu si dala rožice – istrska ljudska iz Kaštela, prir. Ambrož Čopi
 5. One tri naranče – istrska ljudska iz Brkinov, prir. Ambrož Čopi
 6. Pastirče mlado – ljudska, prir. Slavko Mihelčič
 7. Pesem od zarje – ljudska iz Zilje, prir. Lojze Lebič

Grajski oktet

 1. Vse najlepše rožice – štajerska ljudska, prir. Emil Adamič
 2. Tam kjer teče bistra Zila – koroška ljudska, prir. Luka Kramolc
 3. Zelena dežela – M. Vlahovič/B. S. Kralj, prir. Blaž Strmole
 4. This little light of mine – črnska duhovna, prir. John Leavitt
 5. Lion sleeps tonight – prir. Scott Trunbull

Odmev

 1. Izgubljeni cvet (Simon Gregorčič) – Franc Kimovec
 2. Zeleni Jurij (Oton Župančič) – Anton Lajovic
 3. O, mistress mine! – György Orban
 4. Wittnes – črnska duhovna, prir. Jack Halloran
 5. I want to thank You Lord – črnska duhovna, prir. Moses Hogan

 

Oglasno sporočilo