Kronika policijske postaje Domžale (od 6.2. do 12.2.2017)

0
3761

6. 2. 2017
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem razbil steklo okna zadnjih levih vrat parkiranega osebnega avtomobila in iz notranjosti odtujil udarno kladivo. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 2. 2017
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE NA RODICI, ZAČASEN ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN PREPOVED VOŽNJE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na Rodici. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja nesreče so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v voznika osebnega avtomobila. V postopku s povzročiteljem prometne nesreče so policisti ugotovili, da je le ta osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola (0,47 mg/l). V skladu z določili Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, mu prepovedali vožnjo, ter mu zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

7. 2. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi stranska vrata hiše in iz notranjosti odtujil nakit, ter gotovino. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 2. 2017
OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA NA PODLAGI ODREDBE SODIŠČA V KRAJU LOG
Policisti PP Domžale so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo stanovanjske hiše s pripadajočimi objekti pri kršitelju v Logu. Med hišno preiskavo so policisti zasegli pištolo in več nabojev. Orožje in naboji so bili na kraju zavarovali in bodo poslali v preiskavo. Zoper kršitelja bodo policisti uvedli postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitev določil Zakona o orožju.

8. 2. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi vrata hiše in iz notranjosti odtujil nakit in gotovino. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 1.300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 2. 2017
NAJDBA ROČNIH BOMB V GOZDU NA OBMOČJU KATARIJE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o najdbi ročne bombe v gozdu na območju Katarije. Ugotovljeno je bilo, da je občan, med sečnjo dreves, našel ročno bombo. Kraj najdbe so policisti zavarovali do prihoda bombnega tehnika iz Državne Enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi. Bombni tehnik je na kraju uničil navedeno bombo, pri tem pa je bilo nato najdeno še pet ročnih bomb, katere so bile s strani tehnika prav tako uničene. Policisti bodo o navedenem s poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo.

9. 2. 2017
OBVESTILO O BERAČENJU V DOMŽALAH, POSTOPEK S TUJCEM IN IZGON TUJCA IZ DRŽAVE
Policisti PP Domžale so bili s strani občanke obveščeni, da pred trgovino v Domžalah neznanci zelo nadležno nadlegujejo mimoidoče, vsiljivo prosjačijo, pod pretvezo, da zbirajo prostovoljne prispevke za gluhoneme. Policisti so na kraju izsledili tujega državljana, kateri je vsiljivo beračil. V skladu z določili 110. člena Zakona o prekrških je bil navedeni tujec s strani policistov skupaj z obdolžilnim predlogom zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru priveden v postopek na Okrajno sodišče v Ljubljani, kjer je bil denarno kaznovan, prav tako pa mu je bila izrečena stranska sankcija izgona tujca iz R Slovenije za dobo 2 let. Tujec je bil po postopku na podlagi določil Zakona o prekrških odstranjen iz države.

9. 2. 2017
INETRVENCIJA NA RODICI, KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je izvenzakonski partner nad svojo partnerico izvajal fizično in psihično nasilje, kateremu sta bila priča tudi njuna otroka. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti izvenzakonskem partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in podaljšan na 10 dni.

10. 2. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi stranska vrata hiše in iz notranjosti odtujil več kosov nakita in denar. Z dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 2. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do lesenih balkonskih vrat stanovanjske hiše, ter je s primernim orodjem na vzvod odprl in tako prišel v notranjost hiše, katero je pregledal, ter iz nje odtujil denar in več kosov nakita. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 3.350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 2. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MALI LOKI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Mali Loki. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do balkonskih vrat terase stanovanjske hiše in jih s primernim orodjem na vzvod odprl, ter tako prišel v notranjost, katero je pregledal. Iz notranjosti je odtujil kovinski sef z vsebino. Z dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 14.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 2. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PŠATI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Pšati. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z lomljenjem cilindrične ključavnice na vhodnih vratih stanovanjske hiše prišel v njeno notranjost, katero je pregledal. Iz notranjosti je odtujil kovinski sef z vsebino. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 14.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 2. 2017
VLOM V GOSTINSKI LOKAL V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod, skozi vhodna vrata gostinskega lokala, vlomil vanj, pregledal notranjost in iz nje odtujil električni aparat za mletje kave. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).
Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo