Kronika policijske postaje Domžale (od 20.12. do 26.12.2021)

0
316

20. 12. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku  kršitelja,  kateremu  so  zasegli manjšo količino  snovi  za  katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo  v primeru pozitivne analize zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20.12.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA TER BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  bili  obveščeni  o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Policisti  so naknadno izsledili voznika in s kraja nesreče pobeglo vozilo. V  postopku  z  povzročiteljem  je  rezultat alkoholiziranosti pokazal 0,87 mg/l,  z  rezultatom  pa  se  ni  strinjal,  zaradi česar mu je bil odrejen strokovni  pregled, katerega pa je odklonil, prav tako je bilo ugotovljeno, da  je  osebni  avtomobil  vozil  brez  veljavnega vozniškega dovoljenja. V
prometni  nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 300 EUR. Policisti  so  povzročitelju  zaradi več kršitev zakonodaje izdali plačilni nalog.

20.12.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da sta bila v prometni nesreči udeležena dva voznika osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika,  kateri  je  s  svojim vozilom trčil v parkirano vozilo, nato pa s kraja  odpeljal,  ne  da  bi  nudil  svoje  podatke  oškodovancu. Na vozilu oškodovanca  je  nastala materialna škoda, ki znaša okoli 600 EUR. Policist
nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v smislu izsleditve pobeglega voznika.

21.12.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti  smo  bili  obveščeni  o prometni nesreči I. kategorije med dvema vozilom.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja  prednosti  v  križišču.  Nastala je materialna škoda v skupni višini  1.200  EUR.  Policisti  so  povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog s predpisano globo.

21.12.2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  smo  bili  obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  v  času  med 17.45 in 19.30 uro neovirano pristopil  do  lesenega pritličnega okna, kjer je s primernim orodjem in na vzvod vlomil v notranjost ter iz hiše odtujil za okoli 10.000 EUR gotovine. Skupna  materialna škoda znaša za okoli 10.300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

22.12.2021 – GOLJUFIJA
Policisti  smo  bili obveščeni o goljufiji. Ugotovljeno je bilo, da sta dve znani  osebi  koristili  usluge  hotelske  nastanitve  nato pa sta ne da bi usluge  plačala,  kraj  neovirano  zapustila  in  odšla  neznano kam. S tem dejanjem sta pristojne oškodovala za okoli 750 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

22.12.2021 – TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Policisti  smo  bili obveščeni o tatvini registrske tablice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega osebnega vozila odtujil prednjo registrsko  tablico  in  s  tem  lastnika  oškodoval  za  20 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

22.12.2021 – ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC
Policisti smo bili s strani pristojnih v poslovalnici NLB banke obveščeni o
odkritju  bankovca za 500 EUR za katerega sumijo da je ponarejen.  Na kraju
je  bilo ugotovljeno, da je oškodovanec v poslovalnico prinesel privarčevan
denar,  med  katerimi se je nahajal tudi sporni bankovec za 500 EUR, kateri
je bil nato zasežen. Bankovec bo poslan v analizo, policisti pa nadaljujejo
z delom.

22.12.2021  –  PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  smo  bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh vozil ter telesnimi  poškodbami.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  povzročitelj zaradi neprilagojene  hitrosti  trčil  v  zadnji  del  pravilno  stoječega  vozila voznice,  katero  je  nato zaradi sile trka odbilo v stoječe vozilo voznika pred njo. Nastala je skupna materialna škoda za okoli 2.000 EUR. V postopku je bilo ugotovljeno, da je  povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je rezultat  pokazal  0.46  mg/l.  Zaradi  slednjega  je  bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana vožnja za 24 ur. Zaradi kršitev ZPRCP je bil povzročitelju na kraju izdan plačilni nalog s predpisano globo.

22.12.2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  smo  bili  obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  v času med 17.15 in 20.15 uro s primernim orodjem in na vzvod vlomil skozi okno spalnice in tako vstopil v notranjost hiše ter odtujil gotovino in orožje iz 1. svetovne vojne. Skupna materialna škoda znaša 1.300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

23.12.2021 – TATVINA ORODJA IZ KOMBINIRANEGA VOZILA
Policisti  smo  bili obveščeni o tatvini orodja. Ugotovljeno je bilo, da je
neznani   storilec  neovirano  pristopil  do  parkiranega  in  odklenjenega
kombiniranega  vozila  ter  iz vozila odtujil več kosov delovnega orodja in
pripomočkov v skupni višini 5.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

23.12.2021 – TATVINA ORODJA IZ GARAŽE
Policisti  smo  bili  obveščeni  o tatvini orodja iz garaže. Ugotovljeno je
bilo,  da  je  neznani  storilec  tekom  noči neovirano pristopil do garaže
oškodovanca,  kjer je na neugotovljen način vstopil v notranjost in odtujil
ročno  orodje  znamke Makita in Matebo. Materialna škoda znaša za okoli 490
EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

23.12.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti  smo  bili  obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo enega  vozila.  Ugotovljeno  je  bilo,  da je voznik osebnega vozila zaradi napačne  smeri  in  strani  vožnje  trčil  v prometno signalizacijo in tako poškodoval  vozilo. Materialna škoda znaša za okoli 1.000 EUR. Opravljen je bil  preizkus  alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.57 mg/l. Zaradi slednjega je  bilo vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja
vožnja, zaradi prekrškov pa mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

24. 12. 2021 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČENA PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti  so  na  podlagi  prijave  kaznivega  dejanja  nasilja v družini, katerega  je  v  daljšem časovnem obdobju nad svojo izvenzakonsko partnerko izvajal  osumljeni,  slednjemu na podlagi 60. člena ZNPPOL izrekli prepoved približevanja.  Izrečen  ukrep  je  bil v nadaljevanju posredovan v presojo dežurni  preiskovalni  sodnici  na  sodišču  v Ljubljani, katera je izrečen ukrep  potrdila  in podaljšala še za 15 dni. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

24. 12. 2021 – VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti  so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo v  postopku  ugotovljeno,  da  le  tega  vozi  pod vplivom alkohola. Zaradi opisanega  so  policisti vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli  njegovo  vozniško  dovoljenje. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25. 12. 2021 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti  so  imeli  v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena ZPrCP so policisti vozniku zasegli  osebni avtomobil, ter ga  s  pogodbeno  avto  vleko  odpeljali v hrambo. Zaradi suma, da vozi pod vplivom  prepovedanih  substanc so mu policisti odredili strokovni pregled, katerega  pa  je  odklonil.  Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni
predlog na pristojno sodišče.

25. 12. 2021 – KD NEUPRAVIČENA PROIZVODNA IN PROMET S PREPOVEDANIMI DROGAMI
Policisti  so  imeli  v  postopku  občanko,  kateri  so zasegli več manjših zavitkov  z  neznano snovjo za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti  bodo  v  primeru  pozitivne  analize  zoper občanko podali KO na pristojno sodišče.

26.12.2021 – TATVINA OPREME IZ POSLOVNEGA PROSTORA
Policisti  smo  bili  obveščeni  o  tatvini  opreme iz poslovnega prostora. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec odtujil iz poslovnega prostora več  pohištva in razstavnih eksponatov in s tem lastnika oškodoval za okoli 50.000 Eurov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

BLIŽAJOČI  SE  PRAZNIČNI  DNEVI  IN  S  TEM  POVEZANA  POVEČANA MOŽNOST, DA POSTANETE OŠKODOVANEC PREMOŽENJSKE KRIMINALITETE!!!

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Oglasno sporočilo