Kronika Policijske postaje Kamnik (od 20.12. do 26.12.2021)

0
568

20.12.2021
TATVINA TORBICE
Na igrišču OŠ Marije Vera je neznanec izkoristil nepazljivost oškodovanca, ki se je igral svojim otrokom na igrišču in mu tako iz klopce odtujil manjšo črno torbico z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA VENCA IZ GROBA
Neznani storilec je odtujil venec iz groba pokojnika na Žalah. Kaj je pripeljalo zmikavta in kaj je z njim v tem novoletnem času okrasil zaenkrat še ne vemo. Zoper neznanca po vsej verjetnosti, ne bo ukrepala samo policija, ampak tudi duša pokojnika.

TEŽKA NOGA NA PEROVEM
Policisti so na Perovem obravnavali prometno nesrečo, zaradi neprilagojene hitrosti. Voznica je pretirano pozornost namenjala neznanemu predmetu ob cestišču, kar je rezultiralo v trčenje z vozilom pred njo. Voznica je v tem novoletnem času od policistov prejela darilo v obliki plačilnega naloga.

21.12.2021
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na parkirišču Samostanske ulice je prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil zaenkrat neznani voznik. Le-ta je namreč, zaradi nepravilnega premika vozila trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Policisti bodo tega »begavčka« poskušali izslediti in ga primerno nagraditi.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil na policijsko postajo in prinesel denar, ki ga je našel na bankomatu nova kbm na Usnjarski ulici v Kamniku pri trgovini Spar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

22.12.2021
VROČEKRVNE SOSEDE V ŠMARCI
Policisti so obravnavali spor med sosedama v Šmarci, saj sta kršili cestno prometne predpise tako, da se druga drugi z vozili nista umaknili na ozki cesti in ovirali promet. Kot da to še ni bilo dovolj sta si skočili še v lase z žaljenjem in neprimernimi besedami. Obe sta dobili decembrsko darilo v obliki plačilnega naloga.

ZLORABA BANČNE KARTICE
Občanka je na PP Kamnik prijavila zlorabo bančne kartice, pri čemer je neznani storilec preko medmrežja pridobil podatke o plačilni kartici, nato pa preko spleta izvedel več transakcij in jo oškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

23.12.2021
PONAREJEN BANKOVEC
Še dobro, da ima zaposlena na banki že dolgoletne vsakodnevne izkušnje z denarjem, saj je pri štetju dnevnega depozitnega pologa fizične osebe zaradi suma, da gre za ponarejen bankovec, iz prometa izključila bankovec za 50 eur. Policisti bodo domačega »tiskarja » poskusili izslediti.

TATVINA KATALIZATORJEV
Policisti so obravnavali tatvino katalizatorjev iz dveh vozil na območju Kamnika. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

24.12.2021
POVOŽENA DIVJAD
Občan je policiste obvestil, da je izven naselja Spodnje Stranje trčil v divjad in poškodoval vozilo. Ker je voznik izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA DENARNICE V LJUBLJANI
Občan se je nahajal v enem izmed lokalov na območju Ljubljane, ko mu je neznanec v času, ko se je le ta nahajal v toaletnih prostorih iz nahrbtnika odtujil etui z denarjem in dokumenti. Policisti bodo kaznivo dejanje tatvine odstopili pristojni policijski postaji v reševanje.

POZABIL DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil na policijski postaji in povedal, da je 17.12.2021 na bankomatu Nove Ljubljanske banke, ki se nahaja na bencinskem servisu Petrol Perovo opravil dvig denarja, ki ga je nato pozabil v reži bankomata. Najditelja naprošamo, da ga prinese na policijsko postajo Kamnik. V primeru, da najditelj denarja ne vrne, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

25.12.2021
POSKUS VLOMA V HOTEL
Neznani storilec je preko noči v centru Kamnika, pristopil do stranskih vrat hotela v pritličju, s silo razbil steklo na vratih, poskušal vstopiti v hotel, vendar si je očitno premislil in od dejanja odstopil in ni prespal. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

26.12.2021
POŽAR NA BREGU
Policisti so bili obveščeni o požaru na Bregu. Ugotovljeno je bilo, da je vrtna lopa pogorela zaradi odvrženega vročega pepela, ki je bil postavljen pred lopo. Na kraju so požar pogasili gasilci prostovoljnih društev iz Križa, Komende in Most. Policisti zbirajo obvestila in sledi kazenska ovadba za povzročitev splošne nevarnosti.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo