50. novoletni koncert Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik

0
1054

V ponedeljek, 27. decembra 2021, smo bili v Športni dvorani Domžale priča jubilejnemu novoletnemu koncertu SODK. 
Lahko bi rekli, da je bil koncert kar nekaj posebnega, saj so na njem sodelovali naslednji trije umetniki, ki so z orkestrom v preteklosti že nastopili: tenorist Aljaž Farasin, ki sodi med najvidnejše zvezde na Slovenskem, kar velja tudi za Mojco Bitenc Križaj, ki je z orkestrom prvič sodelovala pred tremi leti, in odličen Jure Ivanušič, ki se je tudi tokrat izkazal z izjemnim povezovanjem in glasbenimi spretnostmi.

Koncert je bil razpet med slovitimi italijanskimi opernimi arijami ter glasbo pretežno ruskih skladateljev in predstavnikov dinastije Strauss. Za koncertni zlati jubilej je prof. Tomaž Habe orkestru in dirigentu Slavenu Kulenoviću posvetil ciklus valčkov Plesi štirih slamnikov, ki so na koncertu zazveneli prvič. Ob tej priložnosti se je, kot ustanovitelj orkestra in dolgoletni dirigent, zahvalil vsem sodelujočim, ki s svojo vztrajnostjo in ljubiteljstvom soustvarjajo glasbo ne glede na starost, spol ali poklic, še posebej velja pohvala tudi številnim družinskim članom, ki to glasbeno tradicijo nadaljujejo. Zahvalam se je pridružil tudi predsednik orkestra Mihael Kozjek, ki je na oder pozval tri člane orkestra, ki vztrajajo od samega začetka.

 
Navdušenje obiskovalcev je bilo izjemno. Tudi v našem uredništvu izražamo poklon vsem nastopajočim, se pridružujemo čestitkam ob zlatem jubileju, želimo polno uspehov še na mnoga leta in kličemo SREČNO 2022.

bb

Oglasno sporočilo