Drzna tatvina v Trzinu

0
729

Včeraj, okoli 11.30 je v Trzinu do stanovanjske hiše pristopil storilec, ki se je oškodovanki predstavil kot delavec elektro podjetja, ter jo zvabil iz hiše. Med tem časom je drugi storilec preiskal notranjost hiše in iz nje odtujil gotovino. S kraja sta se odpeljala s kombijem svetlo sive barve. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev osumljencev in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policisti pogosto obravnavamo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Oškodovanci, običajno gre za starejše občane, so še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in
jih ogovorijo.

Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.


Včeraj, 16.5.2023 okoli 14.30 se je na Ljubljanski cesti v Kamniku zgodila prometna
nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je kolesarka zaradi nepravilnega premika trčila v bočni del osebnega vozila in nato padla po tleh. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Policijska uprava Ljubljana

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here