Lara Klopčič: Imamo še veliko rezerv

0
2343

Lara Klopčič v rumenem dresu igra od sezone 2015/2016, letos pa je zaigrala tudi že za člansko ekipo. Igralka, ki se najbolje počuti na mestu osrednje branilke, je igrala tudi za fantovske ekipe Termit Moravč, je pa tudi članica slovenske reprezentance do 17 let, ki se trenutno mudi na Brdu pri Kranju, na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Mlade Radomljanke so skupaj s Pomurjem na prvem mestu lestvice, obe ekipi pa sta pri polnem izkupičku. Zadnjo tekmo pred reprezentančnim premorom so Radomljanke dobile s 3-0, premagale so ekipo Primorja. “Lahko bi igrale bolje, kot smo. Opraviti moramo še veliko dela pred tekmama proti Fužinarju in Pomurju. Imamo še veliko rezerv, še posebej v igri v napadu pri tistih zadnjih podajah.” je po tekmi o igri ekipe povedala Lara , o ekipi Primorja pa: “Nasprotnice so danes odigrale dobro, žoga jim je lepo tekla. V drugem polčasu pa so nekoliko padle v igri, kar smo izkoristile in slavile zmago.”

Lara in soigralke pa so trenutno na kvalifikacijskem turnirju reprezentanc do 17 let za nastop na evropskem prvenstvu. Po remijih s Finsko (0-0) in Italijo (1-1) danes čaka še tekma proti Malti. “Dobili smo kar zahtevno skupino, tako Finska kot Italija sta zelo močni reprezentanci, tudi Malta je kakovostna. Na prvi tekmi proti Finski smo bile taktično zelo dobro postavljene. Prvi polčas smo bile nekoliko bolj nevarne iz prekinitev, imele smo veliko priložnosti za zadetek, a ga žal nismo dosegle. V drugem polčasu so imele Finke več priložnosti kot me, vendar smo bile zelo dobro postavljene in jim nismo dovolile, da bi zadele.”

Italijanke so pred turnirjem veljale za favoritinje skupine, naše reprezentantke pa so se jim dobro zoperstavile in osvojile točko. “Na tekmo z Italijo smo se tudi dobro pripravile. Hiter zadetek Italijank nas je malo šokiral, ampak smo se hitro pobrale in zaigrale še bolje. Pomembno je bilo, da smo hitro rezultat izenačile in s tem bile ponovno bližje temu, kar smo si želele. Proti Finski in Italiji smo dosegli to, kar smo želeli: zelo pomembni točki.”

Pred igralkami pa je še “fotofiniš” kvalifikacij, z zmago proti Malti, ki je dvakrat izgubila, pa bi se uvrstile v naslednji krog kvalifikacij. “Sedaj se moramo dobro pripraviti na Malto, saj nas samo zmaga pelje v Elite round. Zato vas vabim, da nas pridete podpret na našo zadnjo tekmo danes ob 15:00 v NNC Brdo.”

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo