Kronika policijske postaje Domžale (od 17.1. do 23.1.2022)

0
682

17. 1. 2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo  ugotovljeno,  da  sta  bila  v  prometni  nesreči udeležena voznik in voznica  osebnega  vozila.  Do  prometne  nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno  hitrostjo  voznika  osebnega  vozila.  Na vozilih je nastala skupna   materialna   škoda,   ki   znaša  okoli  1000  EUR.  Policisti  do povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

17. 1. 2022
HIŠNA PREISKAVA IN ZASEG DROGE IN PREDMETOV

Policisti  so  na  podlagi  odredbe  sodišča  opravili hišno preiskavo, ter osebno  preiskavo  osumljenca.   Pri  hišni preiskavi so policisti našli in zasegli  tri  mobilne  telefone, precizno tehtnico in ostale pripomočke ter večjo  količino  NN  posušene  rastline  zelene barve. Po prejeti pozitivni analizi bodo policisti zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno
sodišče.

17. 1. 2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo  ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik osebnega vozila  in  voznik  kombija.  Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno  hitrostjo  voznika  osebnega  vozila.  Na vozilih je nastala skupna   materialna   škoda,   ki   znaša  okoli  1500  EUR.  Policisti  do povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

17. 1. 2022
DRZNA TATVINA

Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  gre  za  drzno tatvino, saj je NN storilec vstopil v hišo skozi  odklenjena  garažna  vrata,  nato  pa pregledal notranjost in iz nje odtujil zlatnino in denar. S tem dejanjem je NN storilec oškodoval lastnike za okoli 3550 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18.01.2022
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti  smo  bili  obveščeni  o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  neovirano  pristopil  do  parkiranega  in zaklenjenega  osebnega  avtomobila,  kjer  je  z  razbijanjem sovoznikovega stekla  vlomil  v  notranjost in odtujil notranje vzvratno ogledalo. Skupna materialna škoda znaša za okoli 3.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

18.01.2022
VLOM V TOVORNO VOZILO

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da  je  neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega in zaklenjenega tovornega  vozila,  kjer  je  z razbijanjem okna na tovornem delu  vlomil v notranjost  in odtujil več kosov različnega orodja. Skupna materialna škoda znaša za okoli 1.500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

18.01.2022
OBNEMOGLA OSEBA V STANOVANJU

Policisti  smo  bili  obveščeni o obnemogli osebi v stanovanju. Na kraju je bilo  ugotovljeno,  da  se  je  oseba  zaradi  padca  doma  poškodovala  in obnemogla.  Ker  v stanovanje ni bilo mogoče vstopiti skozi vhodna vrata so posredovali  gasilci  CZR  Domžale,  ki  so  v  stanovanje  vstopili  skozi balkonska  vrata  3.  nadstropja stanovanjskega bloka. Osebi je bila nudena pomoč nato pa je bila z reševalnim vozilom odpeljana na pregled v UBKC.

19.01.2022
NESPOŠTOVANJE POGOJEV PCT

Policisti  smo  bili  obveščeni,  da  oseba  v eni izmed javnih ustanovi ne spoštuje  pogojev  PCT.  Na  kraju  je bilo ugotovljeno, da je oseba želela vstopiti  v  ustanovo  brez  nameščene  zaščitne  maske, prav tako na poziv varnostnega  osebja  ni želel pokazati dokazil o izpolnjevanju pogojev PCT. Ker  se  oseba  kljub  pozivom  varnostnega  osebja ni želela odstraniti iz prostorov  je  bila  o tem obveščena policija. Na kraju je bil osebi zaradi
kršitve  določil  ZZasV-1 (neupoštevanje varnostnega osebja) izdan plačilni nalog  s  predpisano  glob nato pa mu je bilo na podlagi ZNPPOL ukazano, da varovano območje zapusti, kar je tudi upošteval.

19.01.2022
PROMETNA  NEASREČA  I.  KATEGORIJE,  VOŽNJA  BREZ VELJAVNEGA
VOZNIŠKEGA  DOVOLJENJA  IN  POD  VPLIVOM  ALKOHOLA, ZASEG VOZILA PO 23. ČL. ZPRCP
Policisti  smo  bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v kateri je udeleženo  samo  eno  vozilo,  voznik  pa  leži  poleg  vozila. Na kraju so policisti  ugotovili,  da  je  voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne smeri vožnje zapeljal na bankino, vozilo pa je na to zapeljalo po nabrežini navzdol,  kjer  se  je  zaustavilo.  Ko  je voznik izstopal iz vozila se je
zaradi  alkoholiziranosti  (rezultat preizkusa pokazal 0.67 mg/l) zvrnil na tla  in  tam tudi obležal. V postopku so policisti ugotovili, da oseba vozi osebni   avtomobil  brez  veljavnega  vozniškega  dovoljenja.  Zaradi  vseh ugotovljenih  dejstev  mu  je bilo na podlagi 23. čl. ZPRCP zaseženo vozilo ter  odvzete  registrske tablice. Pridržanje zoper osebo ni bilo odrejeno, saj  je zanj poskrbel svojec. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20.01.2022
VLOM V ZUNANJE SKLADIŠČE PODJETJA

Policisti  smo  bili  obveščeni  o  vlomu  v  zunanje,  ograjeno skladišče. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec tegom noči neovirano pristopil do  ograjenega,  zunanjega  skladišča,  kjer je odvil del panelne ograje in tako vstopil v ograjen prostor ter iz tam odtujil 5 palet izolacije Ursa in 3  spone  za  panelne ograje, v skupni vrednosti okoli 4.400 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

20.01.2022
TATVINA PARFUMOV

Policisti  smo  bili  obveščeni  o  tatvini  parfumov  v eni izmed trgovin. Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani storilec neovirano vstopil v trgovino, kjer je iz police vzel več parfumov v skupni vrednosti za okoli 840 EUR ter jih  skupaj  z  nakupovalno  košaro  odtujil.  Neznani storilec je trgovino zapustil neovirano. Policisti nadaljujejo z delom.

20.01.2022
VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA PO

23 ČL. ZPRCP
Policisti  so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno,   da   vozi   osebni   avtomobil  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja.  Zaradi  slednjega mu ej bilo na podlagi 23. čl. ZPRCP zaseženo vozilo in odvzete registrske tablice. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20.01.2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli v postopu osebo, ki je imela v posesti manjšo količino snovi  za  katero  se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi zasežena  in  bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor  bo ugotovljeno, da gre  za  prepovedano  drogo,  bo  zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

21.01.2022
TATVINA ALKOHOLNE PIJAČE

Policisti  smo  bili  obveščeni  o  tatvini  alkoholne  pijače  v eni izmed trgovin. Ugotovljeno je bilo, da je  storilec neovirano vstopil v trgovino, kjer  je  iz  police  izvršil  tatvino  štirih steklenic alkoholne pijače v skupnem  znesku  242  Eurov, katere ni plačal in ga je pri izhodu zaustavil varnostnik.  Policisti  bodo  zoper  storilca  podali  kazensko  ovadbo  na
pristojno sodišče.

21. 1. 2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznika osebnega vozila.  Do  prometne  nesreče je prišlo zaradi nepravilnega srečanja enega izmed  voznikov,  kateri  je  vozil  vozilo  tudi  pod vplivom alkohola. Na vozilih  je  nastala  skupna  materialna  škoda,  ki  znaša  okoli 450 EUR. Policisti  so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog ter mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje..

22.01.2022
VLOM V GRADBENI KONTEJNER

Policisti  smo  bili  obveščeni  o vlomu v gradbeni kontejner na delovišču. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec tegom noči neovirano pristopil do  gradbenega kontejnerja ter s primernim orodjem na vzvod odprl vrata ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino več kosov električnega orodja  in  s  tem  oškodoval  podjetje  za  okoli  1.400  Eurov. Policisti nadaljujejo z delom.

22.01.2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli v postopu osebo, ki je imela v posesti manjšo količino snovi  za  katero  se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi zasežena  in  bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor  bo ugotovljeno, da gre  za  prepovedano  drogo,  bo  zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

22.01.2022
KD HUDA TELESNA POŠKODBA

Policisti  smo  bili obveščeni  s strani oškodovanca, da ga je v enem izmed gostinskih  lokalov brez razloga pretepel neznani gost in mu povzročil hude telesne  poškodbe,  tako da je iskal zdravniško pomoč v KC LJ, kjer je tudi ostal  na  zdravljenju.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v cilju izsleditve   storilca,  zoper  katerega  bodo  podali  kazensko  ovadbo  na pristojno sodišče.

23.01. 2022
TATVINA GORIVA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva iz rezervoarja tovornega vozila.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  storilec  iz  rezervoarja tovornega  vozila  in  iztočil,  oziroma izvršil tatvino okoli 1.200 litrov goriva. Z dejanjem je tujec oškodovan za okoli 1.800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo