Kronika Policijske postaje Kamnik (od 24.1. do 30.1.2022)

0
829

24.1.2022
GOLJUFIJA
Neznani računalniški mojster je prestregel račun med Slovenskim podjetjem in podjetjem iz Črne Gore in spremenil predračun v delu, kjer so bili navedeni podatki za plačilo, tako da je Kamniško podjetje, nevede denar za naročilo, nakazalo na lažni račun storilca in tako ostalo brez ogromne vsote denarja. Postopek prevzeli kriminalisti, ki bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

25.1.2022
PROMETNA NESREČA
Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče zaradi izsiljevanja prednosti voznice, ki je zapeljala vzvratno na prednostno cesto v času, po kateri se je pripeljal voznik, s katerim sta trčila. Na kraju je povzročiteljica za svoj manever prejela plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU V KOMENDI
Občan je v Komendi na bankomatu Nove Ljubljanske banke na Glavarjevi cesti našel denar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti smo bili obveščeni o nasilju v družini, kjer se je kršitelj v družinski skupnosti do svoje izven zakonske partnerice vedel nasilno, z njo grdo ravnal, izvajal psihično in fizično nasilje in jo s tem ravnanjem spravljal v podrejen položaj. Osumljenemu je bila odrejena prepoved približevanja do oškodovanke. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

26.1.2022
POSKUS VLOMA V VOZILO
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila poskus vloma v vozilo. Neznani storilec je pristopil do vozila in z neznanim orodjem na vzvod skozi vrata vozila poskušal vlomiti, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA SESALCEV
Neznana storilca sta v prodajalni Mercator, glede na prihajajoči spomladanski čas, odtujila dva robotska sesalnika Rowenta x-plore in po vsej verjetnosti pričela s čiščenjem na domačem območju. Sledi pregled videoposnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PRIDRŽANJE
Policisti so bili obveščeni o opiti osebi, ki vpije na Glavnem trgu v Kamniku. Na kraju so policisti izsledili močno vinjenega moškega, ki je vpil in hotel fizično obračunati z dežurno ekipo nujne medicinske pomoči in posledično s policisti. Ker se kljub opozorilu in ukazu policistov ni želel umiriti mu je bila odvzeta prostost in na podlagi 109/II ZP-1 odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zaradi kršitev mu je bil izdan plačilni nalog.

27.1.2022
ZASEG PRAŠNATE SNOVI
Policista sta v hramu učenosti kršitelju zasegla zeleni šilček z neznano snovjo kemijskega izvora bele barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi zoper kršitelja sledi odložilni predlog po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

28.1.2022
PROMETNA NESREČA
V naselju Moste se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je le ta vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

29.1.2022
TATVINA
V trgovini Intersport v Kamniku je neznanec odtujil več kosov hlač in si naredil več letno zalogo in s tem oškodoval podjetje. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

30.1.2022
TATVINA TELEFONA
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in naznanila tatvino mobilnega telefona. Ugotovljeno, da je neznani storilec v trgovini E. Leclerc v Ljubljani, odtujil mobilni telefon znamke Samsung Galaxy S20. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

Policijska postaja Kamnik

 

 

 

 

 

 

Oglasno sporočilo