7. Dobrodelni gasilski koncert v Domžalah

0
2489

Včeraj, 6. oktobra 2016 sta Gasilska zveza Domžale in Občina Domžale v Športni dvorani Domžale uspešno izvedla že 7. Dobrodelni gasilski koncert.

Poleg župana Občine Domžale, Tonija Dragarja, so se prireditve udeležili, podžupanja, mag. Renata Kosec, poslanec DZ Kamal Izidor Shaker, predstavniki Gasilske zveze in civilne zaščite Domžale, svetnice in svetniki ter predstavniki pobratene Gasilske zveze Koprivnica.

Program dobrodelnega koncerta je povezovala Katja Tratnik, pri čemer ji je pomagal humorist Poštar Peška, ki je s svojimi humornimi vložki večkrat do solz nasmejal navzoče. Prireditev so z glasbo popestrili ansambel Pogum, Zala Smolnikar, ansambel Ideja, Udruga cimbalista Hrvatske, Harmonikarji šole Simona Cerarja, Beneški fantje, ansambel Golte in ansambel Ekart.

Prvi slavnostni govornik Stane Kovač, predsednik Gasilske zveze Domžale je najprej lepo pozdravil vse zbrane in se jim zahvalil z besedami: »Vsi danes zbrani, že sedmo leto dokazujete, da vam ni vseeno za družbo v kateri živimo in njene pogumne in dobrosrčne posameznike, ki se pri svojem delu soočajo z vsakodnevnimi nevarnostmi in so resnično pripravljeni pomagati sočloveku.«

Nesreča nikoli ne počiva in tudi gasilci se srečujejo z najrazličnejšimi težavami. Prav zato, se sedmo leto v Sklad, ki je namenjen pomoči gasilcem v stiskah in nesrečah zbirajo sredstva, ki bi prostovoljnim gasilcem in njihovim družinam pomagala iz stiske, ko se znajdejo v nesreči. V skladu je do sedaj zbranih 27.484,00 EUR, so pa v preteklih letih, pomoči potrebnim družinam z zbranimi sredstvi že pomagali. Sredstva se podeljujejo po posebnem pravilniku, ki natančno določa kriterije, pogoje in postopke, na podlagi katerih lahko hitro pripravijo predlog za morebitno potrebno pomoč.

Kot slavnostni govornik je nadaljeval župan Občine Domžale, Toni Dragar, ki nas je v svojem nagovoru opomnil, da postajamo vse bolj gasilsko mesto, kar dokazujemo z velikim številom prostovoljnih gasilskih društev, dobre gasilske opreme in infrastrukture. Z ustanovitvijo Javnega zavoda Centra za zaščito in reševanje smo ponovno naredili korak naprej in verjamem, da v pravo smer. Naj vas spomnim, da naši gasilci posredujejo v predorih, na avtocestah, v različnih nesrečah, poplavah, žledu in nenazadnje so v naši občini tudi večja podjetja, kot so Lek, Helios, Papirnica Količevo, ipd., ki morajo že po standardih imeti zagotovljeno hitro intervencijo v slučaju nesreče. Na koncu se je župan zahvalil gostom iz pobratenega mesta Koprivnica. Predsednik gasilske zveze mesta Koprivnica, Ivan Golubič je gostiteljem vrnil zahvalo in povedal, da se v Domžale vedno radi vračajo prav zaradi dobrosrčnih ljudi.

Zahvaljujemo se tudi vsem, ki so sodelovali pri organizaciji dobrodelnega koncerta. Velika zasluga za uspešno organizacijo koncerta gre tajniku Gasilske zveze Domžale, Stanku Grčarju, ki je poskrbel za operativno pripravo koncerta in organizacijo ter organizacijskemu vodji koncerta, Vidu Repanšku iz Občine Domžale, ki je poskrbel za program in nastopajoče. Pri operativni pripravi koncerta so sodelovali tudi številni gasilci in posamezniki, na pomoč pa so priskočili tudi nekateri donatorji.

Dobrodelni dogodek je še en dokaz, da so med nami dobrosrčni ljudje, ki jim ni težko pokazati spoštovanje do gasilcev in njihovih družin. Prostovoljni gasilci in njihove družine se prav tako soočajo s finančnimi težavami in problemi, ki jih le s svojimi dobrimi dejanji žal ne morejo rešiti. Ponovno smo pokazali, da nam ni vseeno za sočloveka. Za človeka z veliko začetnico, ki se, ko zasliši na pomoč, takoj odzove in pomaga. »Gasilci smo junaki, naj ogenj bo, poplava hitimo na pomoč… Življenje svoje damo, da vam pomagamo…« je ob zaključku prireditve odmevala pesem ansambla Ekart.

Foto: Vido Repanšek

Občina Domžale, Urad župana

Oglasno sporočilo