Rožman: Smo na pravi poti

0
243

Olimpija 1, Domžale 4. Takšen je bil končni izid nedeljskega derbija ljubljanske kotline! Varovanci Simona Rožmana so vodilni ekipi 1. SNL tri zadetke natresli že v prvem polčasu. Vuk, Repas in Kovačević, ki je v nadaljevanju postavil končni izid, so bili natančni.

“Iskrene čestitke fantom. Za nami je zelo lepa tekma proti vodilni ekipi prvenstva. Morda smo Olimpijo dobili na levi nogi, a to ne spremeni dejstva, da smo bili dobri. Zelo smo zadovoljni. Ni lahko igrati v gosteh proti ekipi, ki ima na vrhu lestvice 17 točk prednosti. Mi smo mladi, imamo potencial, se pa zavedamo, da moramo popraviti še veliko stvari, če želimo biti še bolj konkurenčni,” je po peti prvenstveni gostujoči zmagi v nizu dejal Simon Rožman.

Zeleni so bili letos dvakrat uspešnejši. V tretje ni šlo. Zmaga je pripadla rumenim: “Ko smo pri vodstvu s 3:0 prejeli gol, se mi je v glavi zavrtel film s prve medsebojne tekme v Stožicah, a so fantje pokazali, da so zreli in v nadaljevanju tekme odigrali zelo dobro. Bili smo blizu najboljše predstave. Že pred dvobojem sem rekel, da za dober rezultat proti Olimpiji potrebujemo popolno tekmo. Tokrat smo bili blizu tega, kar ekipa lahko v tem trenutku ponudi. Ni pa to maksimum.”

Domžale pred nadaljevanjem prvenstva zasedajo 4. mesto, zaostanek za Celjem in Mariborom pa znaša le dve točki: “Ne obremenjujemo se z lestvico. Še veliko tekem je do konca, smo mirni. Zavedamo se, kaj moramo delati bolje kot ekipa in klub. Smo na pravi poti. Veselimo se vsakega naslednjega treninga. Igralci z veseljem prihajajo na delo. Sam nočem, da ekipa naredi prevelike korake in v Evropo pridemo nepripravljeni. Skušamo pa izkoristiti vse, kar se nam ponudi. Zavedamo se svoje kakovosti,” je po natanko 101. prvoligaški zmagi v trenerski karieri povedal Simon Rožman.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Sportida

 

Oglasno sporočilo