Calcit znova med najboljšimi ekipami

0
721

Odbor za gorsko kolesarstvo Kolesarske zveze Slovenije je v nedeljo podelil pokale najboljšim tekmovalkam in tekmovalcem iz zadnje sezone. Na podelitvi v ljubljanskem Koloseju je priznanje za najboljšo ekipo pokala SloXcup znova dobil kamniški Calcit Bike Team.

V klubskem točkovanju, v katerem je KD Calcit Kamnik najboljši vse od leta 2009, je drugo mesto zasedel MBK Črni vrh in tretjega ŠD Energija.

V mlajših kategorijah so barve Calcita na podelitvi zastopali trije tekmovalci. Med deklicami do 11 let je bila tretja Anamarija Kosec, med deklicami do 13 let je skupno zmago slavila Tajda Šoštarko, med dečki do 15 let pa Gašper Štajnar.

Nik Golob je bil tretji v skupnem seštevku kategorije do 15 let.

V mladinskih kategorijah je med dekleti do 17 let prvo mesto osvojila Hana Kranjec Žagar, v isti starostni kategoriji med fanti je bil tretji Ambrož Vovk.

V članski kategoriji je Calcit Bike Team osvojil obe najprestižnejši prvi mesti v elitni kategoriji. V ženski je bila najboljša Maruša Knap, v moški pa Rok Naglič. Med mlajšimi člani je bil tretji Blaž Žle.

Med najmlajšimi veterani 1 je bil najboljši Boštjan Hribovšek, med veterani 3 Valter Tomšič, med veterani 4 pa je tretje mesto osvojil Bojan Kemperl.

Vsi vrstni redi za vse kategorije slovenskega pokala SloXcup so objavljeni na prijavim.se.

Že čez 20 dni pa se v Vrtojbi začne letošnja sezone slovenskega pokala. Eden od vrhuncev za kamniški klub bo 22. maja, ko je na sporedu 24. kamniški kros, ki bo tudi letos štel za točke za mednarodno lestvico UCI C.1.

PR Calcit Bike Team

Oglasno sporočilo