Judoisti v Žireh osvojili kolajne na Državnem prvenstvu in Pokalu Žirov

0
202

Pretekli vikend je bil za Judo klub Komenda ponovno pester. Tako v soboto, 5. kot v nedeljo, 6. marca so osvajali nove kolajne na Pokalu Žirov in Državnem prvenstvu za kadete U18.

V soboto je potekalo uradno tekmovanje Judo zveze Slovenije 5. Pokal Žirov v starostnih kategorijah U12 in U14, nastopili pa so tudi mlajši judoisti U8 in U10. Dobro organizirano tekmovanje je potekalo v novi športni dvorani, kjer se je na zdaj že tradicionalni tekmi borilo 366 tekmovalcev iz 29 klubov, iz treh držav. Judo klub Komenda se je s šestimi zlatimi, petimi srebrnimi in kar desetimi bronastimi kolajnami uvrstil na skupno odlično 4. mesto. Še boljši so bili starejši dečki U14, ki so bili ekipno 2.

UVRSTITVE JUDOISTOV:
Starejši dečki in deklice U14

 1. mesto
  Leon Adrović
  Nastja Koštomaj Drakšić
  Timeja Starovasnik
 2. mesto
  Mina Jenko
 1. mesto
  Teo Bizjak
  Pavle Ilić
  Stepan Kholodov

Mlajši dečki in deklice U12
3. mesto
   Matija Matičič
Žiga Potočar 

Cicibani U10
1. mesto
    Mihajlo Ilić
Nik Mali

 1. mesto
  Vanja Ćirović
  Lamar Širec
 2. mesto
  Tibor Ćirović
  Ambrož Kristan
  Žan Rizvanović Časar
  Filip Toff

Mlajši cicibani U8
1. mesto
    Ožbej Pančur

 1. mesto
  Jakob Urh
  Zara Toff
 2. mesto
  Žan Klemen

V nedeljo pa je bila na vrsti še pomembnejša tekma in sicer Državno prvenstvo 2022 za kadete U18, kjer je za JK Komenda nastopilo pet tekmovalcev, ki so se res vrhunsko borili in osvojili kar 3 tretja mesta. V kategoriji do 55kg je s tremi zmagami in enim porazom 3. mesto osvojil veliki borec Maj Lokar Gros, ki premaguje tudi judoiste močnega slovenskega kluba Z’dežele Sankaku. V kategoriji nad 90kg je dve težki borbi zmagal Luka Lukšič in izgubil borbo za v finale ter prav tako osvojil vrhunsko 3. mesto. Edina tekmovalka Brina Frece, ki je že dolga leta zelo predana judu in pridno trenira in se je na tekmovanje vrnila po poškodbi ključnice je z dvema zmagama in porazom v pol finalu prav tako zasedla odlično 3. mesto.

Za kolajno je malo manjkalo Žigi Klariču, ki je z eno zmago zasedel končno 7. mesto. Brez uvrstitve je v množični kategoriji do 66kg ostal Luka Žagar, ki je sicer v dobri formi, a je včasih kriv tudi slab dan in nekaj nesreče v žrebu.

UVRSTITVE JUDOISTOV Državno prvenstvo U18:
Luka Lukšič – 3. mesto
Maj Lokar Gros – 3. mesto
Brina Frece – 3. mesto
Žiga Klarić – 7. mesto

Katarina Kumer


 

 

Oglasno sporočilo