Strokovne delavke Vrtca Domžale na odru

0
3871

Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE, 5.januar 2012
Vrtec Domžale je eden redkih vrtcev, ki se lahko pohvali z lastno plesno šolo Biba pleše za otroke, ima tudi gledališko in vokalno skupino, kjer se družijo in ustvarjajo strokovne delavke.

GLEDALIŠKA SKUPINA VRTCA DOMŽALE
Prva igrana predstava je bila po priredbi pravljice Dobri snežak. Scenarij in režija sta delo Nine Mav Hrovat, igrale pa so strokovne delavke iz enot Vrtca Domžale. Predstava je bila namenjena popestritvi prazničnega decembra, v njej pa so uživali tako otroci kot odrasli. Samo igro smo popestrili z glasbeno spremljavo, ki je po meri otrok. Tudi letos smo pripravili svojo predstavo. Pravljico Maruškina mavrica, avtorice Nine Mav Hrovat, smo priredili in nastala je igrica Barva prijateljstva, ki ima poleg didaktične vsebine tudi globoko emocionalno noto. Strokovne delavke so jo odlično uprizorile pod taktirko avtorice in jo odigrale po enotah Vrtca Domžale. Navdušenje otrok je bilo veliko, zadovoljstvo pa obojestransko. Otroci so se naučili novo pesmico in ples, spoznavali, da smo najbolj srečni, kadar smo skupaj, da je s skupnimi močmi svet lepši, ob igri so z navdušenjem sodelovali in o tem pripovedovali tudi dom. Z delom bomo nadaljevali tudi prihodnje leto, saj nas oder povezuje in razveseljuje ne le med predstavo, ampak tudi med pripravami.

VOKALNA SKUPINA VRTCA DOMŽALE
Po zgledu otroškega pevskega zborčka Vrtca Domžale, ki deluje že nekaj let, se je lansko leto ustanovila tudi Vokalna skupina Vrtca Domžale. Sestavlja jo devet žensk, ki so zaposlene na različnih delovnih mestih v Vrtcu Domžale, vodi pa jih Uršula Jaševec. Pod njenim pretanjenim čutom in glasbeno izobrazbo so nam že večkrat pričarale posebej svečano vzdušje, nastopale pa so že na internih prireditvah, v Špas teatru, za upokojenke, v Kulturnem domu Radomlje. Povezuje jih veselje do petja. Njihovo delo pa ni v veselje le njim, pač pa očara tudi bolj zahtevne poslušalce. Svoj repertoar so letos nadgradile z venčkom novoletnih pesmi, najbolj pa uživajo ob večglasnem petju različnih pesmi, od ljudskih pesmi do popevk.
V prihodnje si želijo razširiti svoj repertoar in ponesti svoj glas širom občine in preko njenih meja.

Nina Mav Hrovat
Pomočnica ravnateljice Vrtca Domžale

Oglasno sporočilo