Kronika Policijske postaje Kamnik (od 7.3. do 12.3.2022)

0
316

7.3.2022 Kaznivo dejanje Grožnje
Iz Zdravstvenega doma Kamnik so obvestili, da je občan v telefonskem klicu grozil medicinskemu osebju, zaradi česar bodo policisti z njim opravili postopek in ga ovadili zaradi kaznivega dejanja Grožnje

8.3.2022
Zaradi opitosti omagal
Policista sta pri kontroli območja Kamnika opazila ležečega moškega, za katerega se je izkazalo, da je zaradi opitosti padel in se poškodoval po glavi. Ker so se mimoidoči zgražali nad dejanjem moškega, mu je bil skladno z Zakonom o javnem redu in miru, izdan plačilni nalog, zanj pa so v nadaljevanju poskrbeli reševalci ZD Kamnik.

8.3.2022
Zaseg vozila
Policisti so na območju Kamnika imeli v postopku voznika vozila, za katerega se je izkazalo, da je  vozil v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje mot. vozila na območju, zaradi česar mu je bilo na kraju začasno zaseženo vozilo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Prav tako je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je ob pravilni uporabi pokazal 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog.

9.3.2022
Zaseg vozila
Policisti so na območju Kamnika imeli v postopku voznika vozila, za katerega se je izkazalo, da je  vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo, tako kot vozniku dan poprej, na kraju začasno zaseženo vozilo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog.

10.3.2022
Zaprosilo za mednarodno zaščito
Na PP se je zglasila drž. R Slovenije, skupaj s tremi državljankami Ukrajine. V razgovoru ugotovljeno, da so se z vlakom zaradi vojnih razmer odpravile iz Ukrajine v Slovenijo, kjer so poiskale pomoč pri znancih, kateri jim bodo tudi nudili zatočišče. Vse tri osebe so pri postopku zaprosile za Mednarodno zaščito, Policija pa bo obravnavala postopek skladno z veljavno zakonodajo.

11.3.2022
Kaznivo dejanje Nasilje v družini na območju občine Komenda
Policisti so bili napoteni na območje Komende, kjer so obravnavali družinsko nasilje. Ugotovljeno, da je osumljenec v preteklih letih z oškodovanko večkrat nasilno ravnal in jo s svojim ravnanjem in dejanji  spravljal v podrejen položaj. Žrtev se je odločila odseliti iz skupnega doma, zoper osumljenca-storilca kaznivega dejanja Nasilja v družini, pa bo napisana kazenska ovadba.

12.3.2022
Poskus samomora
Policisti so bili poslani na kraj, kjer je moški poskušal storiti samomor, vendar so ga sorodniki še pravočasno našli in obvestili Policijo ter ZD Kamnik. Zdravstveni delavci so oskrbeli osebo in jo odpeljali v nadaljnjo oskrbo, policisti pa bodo o dogodku napisali Poročilo na Oddelek državnega tožilstva.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo