Matic Kranjec Žagar za uvod sezone 25.

0
178

Premantura pri Pulju je bila minuli konec tedna prizorišče mednarodne dirke gorskih kolesarjev v olimpijskem krosu in maratonu. Od A ekipe Calcit Bike Teama je tokrat nastopil le Matic Kranjec Žagar, ki je bil 25. med člani elite.

Med mladinci v krosu sta dirkala dva naša člana. Matic Ulčar je osvojil 21. mesto, Vid Brezar pa 22. mesto. V konkurenci do 17 let je Nik Golob končal na 10. mestu. Leon Golob je bil tretji med tekmovalci do 11 let, Tajda Šoštarko je osvojila prvo mesto med tekmovalkami do 13 let, Jon Golob pa je v U15 končal kot peti.

»Sezono sem otvoril z dirko v Premanturi, ker sem bil za Vrtojbo še bolan. Tako da nisem bil čisto siguren, kako mi šlo na prvi dirki sezone. Začetek sem odvozil super. Imel sem dobre noge in vse tja do tretjega kroga mi je šlo kar dobro. Nato so se mi začele pojavljati res hude bolečine v spodnjem delu hrbta in res sem trpel, da sem prišel do cilja. Forma trenutno še ni na visokem nivoju, saj načrtujemo vrhunec v drugem delu sezone, kjer nas čaka veliko dirk. Upam, da v naslednjih tednih odpravim bolečine in na to se bom najbolj osredotočil,« je pokomentiral Matic.

PR Calcit Bike Team

Oglasno sporočilo