Domžalsko kopališče 2022. Nič novega.

0
1205

Poletje je tu in kopalna sezona se začenja. Domžalsko kopališče bodo spet zavzeli razigrani otroci in osvežitve željni odrasli. Povedati je treba, da je s tem kopališčem imela občina v preteklosti že velike načrte, najbolj zanimiv je bil tisti, ki je predvideval pokrit bazen, ki bi nudil kopanje tudi v hladnih mesecih in slabem vremenu. Stanje na današnji dan pa je sledeče: o pokritem bazenu se nihče več ne pogovarja, razmišljanje o olimpijskih dimenzijah je potonilo v pozabo; napovedane zmogljivosti 750 kopalcev pa ob vročih dneh najbrž ne bodo zadoščale. Ali to pomeni, da bomo na vstop v bazen čakali kot recimo na prazno mizo v restavraciji? Ali bomo za mesto v bazenu morali najaviti po telefonu kot za čakalno mesto na občinski upravi? Kot vsako leto se nam tudi tokrat pojavljajo enake dileme in ostajajo odprta enaka vprašanja.
_______________________________________________________________________

V preteklih letih je število prodanih letnih vstopnic že preseglo dvakratnik največje možne kapacitete Kopališča Domžale dnevnih obiskovalcev.
(Vir: Občina Domžale)
_______________________________________________________________________

Zakaj so potrebna številna otroška igrišča ob sprehajalni poti ob Kamniški Bistrici, ki večinoma samevajo? Ker je pač sprehajalna pot, ne? Morda bi lahko prisluhnili tudi namigom otrok, kaj si pravzaprav res želijo. Ne bi bili presenečeni, če bi na prvo mesto postavili spodoben bazen, po možnosti letno-zimski. Mnoge občine v Sloveniji, z občutno nižjim proračunom, se lahko pohvalijo s pokritim bazenom. Zakaj v Domžalah ni tako? Več kot očitno je, da je denarja dovolj, saj se delajo številni manjši projekti v vrednosti od 30.000 do 70.000 EUR.
Ali je to “modus operandi” pranja denarja, ko ni razpisa in nobenega nadzora?
»Občina Domžale, prostor zadovoljnih ljudi«, nič kolikokrat napisana laž, pa še vedno na vsakem koraku bode v oči.
Ali si predstavljate, kakšen bazen bi v Domžalah imeli, če bi otroci imeli volilno pravico?
________________________________________________________________________
Na zavod za šport in rekreacijo Domžale smo naslovili naslednja vprašanja:
Kdaj se bo odprl domžalski bazen in kakšne bodo cene kart oz. če bodo ostale nespremenjene?
Kolikšne so kapacitete domžalskega bazena, ki še ustrezajo higienskim kriterijem?
Kaj boste naredili v primeru prevelikega števila kopalcev?

Odgovor:
Domžalsko kopališče letos odpira vrata predvidoma 24.6.2022. V kolikor bo možna otvoritev pred tem datumom, bomo javnost pravočasno obvestili na naši spletni in Facebook strani.
Cene posameznih kart ostajajo iste kot pretekla leta, dražje so samo sezonske karte. Omogočili pa smo cenejši nakup sezonskih kart za invalide in upokojence.
Cena letne karte za otroke, dijake, študente, upokojence in invalide znaša 20€, za odrasle pa 40€.
Maksimalno dovoljen število kopalcev in obiskovalcev na enkrat je lahko 750. v primeru povečanega števila, bomo bazen zaprli za toliko časa da se kapacitete malo izpraznijo.
Zavod za šport in rekreacijo Domžale

Domžalski bazen 1998
V gradivu občinskega sveta za sejo, ki bo 4. marca 1998, smo zasledili načrt prenove domžalskega javnega kopališča. Le-ta ima za Domžale velik pomen, saj je namenjeno uporabi 40.000 prebivalcem. Kopališče je zasnoval Stanko Bloudek. Star je že 40 let in dotrajan, zato bo sanacija kopališča potrebna zaradi tehničnih, kot tudi sanitarnih razlogov. (arhiv NOV!C)

 

Oglasno sporočilo