Vodstvo domžalske občine mora ponovno razpisati rok za zbiranje podpisov volivcev za razpis referenduma

0
3299

To, da župan ni ravnal v dobro občanov v naselju in nelegalno posegel v zaščiteni hrib Šumberk, smo krajani Zaboršta očitno imeli še kako prav.
Taka je sedaj Sodba v imenu ljudstva Vrhovnega sodišča republike Slovenije.
Kljub temu, da so bili na občini obveščeni, da sodni postopki še niso zaključeni, so se gradbena dela v Zaborštu začela.
Odvetnik je po sodbi poslal obvestila županu in na inšpekcije ter zahteval takojšnjo prekinitev vseh gradbenih del. Sedaj namreč ni več nobenih niti formalnih zakonskih podlag za nadaljevanje gradnje, na upravno enoto ni bila vložena nobena vloga niti za priglasitev gradbenih del.
Toda tudi po tej odločitvi sodišča gradbena dela še kar potekajo.

Ali si tak način lahko privošči kdo od navadnih občanov?
Da občina in investitor nista imela namena sodelovati s krajani Zaboršta ali jim vsaj prisluhniti, je bilo jasno že na javni predstavitvi, kjer ni bilo predstavnika investitorja. Ali ni to poniževanje krajanov in občanov Domžal?

Predstavnik občine in projektant pa nista bila sposobna ali pa nista smela odgovoriti na vsa vprašanja prisotnih.
In kako podlo so se sprejemale odločitve o Zaborštu! Župan je na vsak način “moral” (zakaj le?) spraviti ta projekt skozi postopke na občinskem svetu. Iskale so se luknje, vrstila so se zavajanja, laži, vse to z namero gradnje.

Ob tem se pozablja, da je pogoj za spremembo OPPN – izgradnja 2 krožišč (pri hotelu Krona in v križišču, kjer se sedaj gradi). Krožišče pri Kroni se je kar malo pozabilo, pa vendar brez tega ne more biti veljaven OPPN za Zaboršt!!!

Največja laž pa je vsekakor, da jaz osebno delam po nareku, v imenu nekoga in imam lastne interese…
Skupni cilji krajanov, združenih v Civilno iniciativo Zaboršt Domžale (lastnoročne podpise imajo na občini) in 1000 overjenih podpisov občanov Domžal na Upravni enoti Domžale so, da ustavimo uničenje Šumberka in naselja Zaboršt. Verjamemo pa, da bomo uspeli zbrati še mnogo več podpisov, ker je sedaj odziv še veliko večji.

Očitno smo po nalogu župana postali  »Prostor Nezadovoljnih…«  

Zaživimo spremembo in razvoj Domžal! Osnovo in potrditev smo sedaj dobili tudi s strani Vrhovnega sodišča.

Ivan Pšag, občinski svetnik

3-Zahteva za ustavitev vseh dejavnosti v Zaborštu 25.7.2022
2-Zahteva za ustavitev vseh dejavnosti v Zaborštu 25.7.2022
1-Zahteva za ustavitev vseh dejavnosti v Zaborštu 25.7.2022

Vrhovno sodišče razsodilo v prid pobudniku referendumskega odločanja. Slediti mora zbiranje podpisov.
Vodstvo domžalske občine mora ponovno razpisati rok za zbiranje podpisov volivcev za razpis referenduma o julija 2020 sprejetem občinskem odloku o opremljanju stavbnih zemljišč, ki se nanaša na občinski podrobni prostorski načrt za območje »D 29 Brinje 1«. Tako je namreč nedavno razsodilo vrhovno sodišče. Župan Toni Dragar je napačno ravnal, ko 31. marca lani (v obdobju epidemije) ni odredil prekinitve roka za zbiranje podpisov volivcev v podporo zahtevi za razpis referenduma.
Vir: Delo.si
Foto: arhiv Domžalsko-kamniške NOV!CE

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here