Kronika policijske postaje Domžale (od 29.8. do 4.9.2022)

0
800

29. 8. 2022
TATVINA VRAT PRIKLOPNIKA
Policisti so bili obveščeni o tatvini vrat s priklopnika. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec neovirano pristopil do parkirišča in iz tovornega prostora odtujil zadnja leva aluminijasta vrata, aluminijasto talno letev ter 5 napenjalnih trakov. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 1125 EUR.

29. 8. 2022
TATVINA SKIROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini skiroja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec odtujil skiro in čelado, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 350 EUR.

30.8.2022
VLOM V KLET
Policisti so bili obveščeni o vlomu v klet v stanovanjskem bloku. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec neovirano vstopil v kletne prostore stanovanjskega bloka, kjer je s primernim orodjem in na vzvod vstopil v notranjost enega izmed kletnih prostorov ter nato od dejanja odstopil in ničesar odtujil. Materialna škoda znaša cca 50 EUR.

30.8.2022
POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega in zaklenjenega tovornega vozila, kjer je s primernim orodjem in vzvod poizkušal vlomiti skozi vrata vozila, vendar je nato od dejanja odstopil. Materialna škoda znaša 500 EUR.

30.8.2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku mladoletno osebo, ki je imela v posesti ročno zvit cigaret z neznano rastlino, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Cigaret je bil osebi zasežen in bo poslan v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja napisan obdolžilni predlog. Ker je bila oseba mladoletna, je bil na kraj klican zakoniti zastopnik, ki je osebo odpeljal domov.

31.8.2022
TATVINA EUROPALET
Policisti so bili obveščeni o tatvini europalet. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec prerezal ograjo podjetja in tako vstopil v notranjost ograjenega dvorišča ter odtujil 60 europalet. Materialna škoda znaša za okoli 300 EUR.

31.8.2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti sredstvo za pripravo prepovedane droge z delci snovi za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Predmet je bil zasežen in bo poslan v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

31.8.2022
ODKLON PREIZKUSA ALKOHOLIZIRANOSTI IN STROKOVNEGA PREGLEDA,
ODREJENO PRIDRŽANJE
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri se je med postopkom zaklenil v vozilo in nato odklonil preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled s katerim bi se ugotavljalo ali voznik vozi pod vplivom alkohola. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje po 24 čl. ZPRCP-1. Ker voznik kljub pozivu in ukazu ni želel izstopiti iz vozila in se želel z vozilom odpeljati, so policisti razbili steklo na voznikovih vratih in osebo s telesno silo ter strokovnimi prijemi izvlekli iz vozila. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje po 113a čl. ZP, podan pa bo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

1.9.2022
TATVINA KOLESA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini kolesa iz kolesarnice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano vstopil v kolesarnico stanovanjskega bloka ter iz nje odtujil moško gorsko kolo znamke Giant, sivo rjave barve ter s tem lastnika oškodoval za 300 EUR.

1.9.2022
TATVINA KOLESA IN MINI MOTORJA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini kolesa in mini motorja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do odklenjene vrtne lope in iz notranjosti odtujil gorsko kolo neznane znamke in mini motor znamke Yamaha PW50, modre barve ter s tem lastnika oškodoval za okoli 800 EUR.

2.9.2022
POSKUS ROPA
Storilec, ki je bil zamaskiran, je okoli poldneva vstopil v eno izmed trgovin v Moravčah, ter trgovki pri blagajni rekel naj mu izroči denar. Ker trgovka tega ni želela ji je storilec zagrozil da ji bo kaj naredil, grožnjo pa podkrepil z nožem, ki ga je imel pri sebi. Ker trgovka še vedno ni upoštevala storilca, je le ta pobegnil iz trgovine brez plena.

3.9.2022
TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini električnega skiroja v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred trgovskega kompleksa izvršil tatvino električnega črnega skiroja znamke Xiomi in s tem lastnika oškodoval za okoli 400 EUR.

3.9.2022
TATVINA GORIVA V LUKOVICI
Policisti smo bili obveščeni o tatvini goriva na počivališču avtoceste v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila tuje registracije iztočil, oziroma izvršil tatvino okoli 400 litrov nafte in lastnika oškodoval za okoli 700 EUR.
Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3.9.2022
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno, nakar pa je iz neznanega razloga od dejanja odstopil. Pri tem je na oknu napravil za okoli 500 EUR materialne škode.

3.9.2022
VLOM V DVA AVTOMOBILA

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v dva avtomobila v Rudniku pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim predmetom razbil steklo na dveh parkiranih avtomobilih. Iz obeh je izvršil tatvino denarnic v katerih sta oškodovanca imela denar in dokumente. Z dejanjem je vsak od oškodovancev oškodovan za okoli 3.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4.9.2022
ZASEG BOKSERJA

Policisti so imeli v postopku mladoletnega občana, kateremu so zasegli kovinski bokser. Zoper njega bodo napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, zaradi kršitve Zakona o orožju.

4.9.2022
DRZNA TATVINA V RADOMLJAH

Policisti smo bili obveščeni o drzni tatvini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v dnevnem času neovirano vstopil v stanovanjsko hišo v kateri se je nahajala lastnica in iz hodnika izvršil tatvino denarnice z dokumenti in denarjem ter mobitela, katerega pa je kasneje odvrgel in je bil najden in vrnjen lastniku. Policisti v zvezi navedenega KD nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4.9.2022
TATVINA KOLESA

Policisti smo bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred stanovanjskega bloka izvršil tatvino kolesa X-Fact, tipa Flash fluroscenčno zelene barve ter s tem lastnika oškodoval za okoli 300 EUR.

OPOZORILO – ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2022/2023

Novo  šolsko  leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število  otrok.  Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi  ena  ključnih  nalog  policije.  V  skladu  z usmeritvami na področju zagotavljanja  varnosti  cestnega  prometa  bomo  policisti  tudi  letos ob začetku  šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob  šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa.
Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti,  še  toliko  večja,  saj  predvsem  prvošolčki  še  ne  poznajo  vseh nevarnosti,  s  katerimi  se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu.  Prav  tako  velja  omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.
Ob  tem  nagovarjamo  starše,  da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno  vlogo  pri  učenju  in  ozaveščanju  o  obnašanju v prometu vašega otroka,  ostale  voznike  v  cestnem  prometu  pa  posebej  opozarjamo,  da prilagodite  hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na  šolskih  poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem  prometu,  saj  lahko  le  skupaj  naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

 

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da
kolesa  ustrezno  fizično  zavarujejo  pred  tatvinami  in  jih  ne puščajo
nezavarovanih.
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje
vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,
itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki
pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali
pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve,
odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik
kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci
zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino
vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.
Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava
kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali
pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev
teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale
(telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here