Dan odprtih vrat na 18. taboru mladih gasilcev v Libeličah

0
3291

Zadnje počitniške dni so se mladi gasilci tako kot vsako leto tudi letos izobraževali in usposabljali na taboru mladih gasilcev v Libeličah.

Tako se je 50 mladih gasilcev iz prostovoljnih društev Domžale-mesto, Rova, Radomelj, Homca, Vira, Žeje-Sveta Trojica, Ihana in Štude v času od 21. do 27. avgusta 2016, zbralo na 18. gasilskem taboru v prijazni koroški vasici Libeliče.
S svojim obiskom, ki je postal že kar tradicija, je mlade gasilce tudi letos razveselil obisk vodstva Občine Domžale na čelu z županom Tonijem Dragarjem in podžupanjo mag. Renato Kosec pod vodstvom člana upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije Slavka Jalovca ter predsednika in podpredsednika Gasilske zveze Domžale, Staneta Kovača in Toneta Pavliča. Dneva odprtih vrat, ki je bil na programu včeraj 24. avgusta, sta se poleg staršev in sorodnikov mladih gasilcev in gostov iz Domžal udeležila tudi predsednik PGD Libeliče, Marko Prevolčič, predsednik za mladino Dravograd, Miran Ring, gospodar mlina Patek, ravnateljica Doma Ajda, Milena Hrastelj.
Na taboru deset mentorjev skrbi, da otroci prijetno preživljajo taborni teden. Spoznavali so že različne gasilske veščine in preventivo, uživali v športnih aktivnostih in izletih v okoliške kraje. Spoznali so vasico Libeliče, obiskali star mlin nedaleč stran v Potočah v sosednji Avstriji, z inštruktorji so razvijali plezalne veščine, ročne spretnosti pa so preizkušali na tekmovanju v vezanju vozlov. Mladi gasilci so gostom pripravili prijetno vzdušje in na praktičen in zabaven način prikazali, kako se je mogoče naučiti novih gasilskih veščin. Seveda pa so jim pokazali tudi, kako veselo je v njihovem prostem času in goste pogostili z pristno domačo hrano. Gostje so pohvalili gasilski tabor in vse sodelujoče ter poudarili pomembnost vključevanja mladih v tovrstna društva.
Občina Domžale, Urad župana
Foto: Vido Repanšek
libelice_2016 (2) libelice_2016 (3) libelice_2016 (4) libelice_2016 (5)
Oglasno sporočilo