Kronika policijske postaje Domžale (od 9.5. do 14.5.2022)

0
243

9. 5. 2022
TATVINA ŠTIRIKOLESNIKA

Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini štirikolesnika. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je storilec odtujil otroški štirikolesnik, varilni aparat in  zabojnike  za  smeti.  S tem dejanjem je storilec oškodoval lastnika za okoli 800 EUR.

9. 5. 2022
PODAJA NAMERE ZA ZAČASNO ZAŠČITO RAZSELJENIH OSEB

Na  policijsko  postajo  sta prišla drž. Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični   državi   podala  namero  za  začasno  zaščito  razseljenih  oseb. Izpolnjeni  so  bili  vsi  formularji,  ki  so  bili  predani  v  odločitev pristojnim službam.

9. 5. 2022
DRZNA TATVINA

Policisti   so   bili  obveščeni  o  tatvini  denarja.  Na  kraju  je  bilo ugotovljeno,  da  je  osumljenka  na  posebno  drzen način izvršila tatvino denarnice  z vsebino, saj je izkoristila nepazljivost oškodovanca, ki se je medtem  pogovarjal  z  drugimi gosti in izvršila tatvino njegove denarnice, ter zapustila lokal. S tem dejanjem je osumljenka oškodovala oškodovanca za okoli 2010 EUR.

10 5.2022
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni nesreči med osebnim in tovornim vozilom  v  kateri  sta  se  poškodovali  dve  osebi. Na kraju so policisti ugotovili,  da  je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika tovornega vozila. Nastala je materialna škoda za okoli 1.500 EUR. V prometni nesreči sta se lažje poškodovala sopotnica v osebnem vozilu, ki bo sama  naknadno  iskala  zdravniško  pomoč   in  voznik tovornega vozila, ki zdravniške pomoči ne bo iskal. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

10.5.2022
POSKUS DRZNE TATVINE
Policisti  so  bili obveščeni o poskusu drzne tatvine. Ugotovljeno je bilo, da  so  se v bližino stanovanjske hiše z vozilom pripeljale 4 neznane osebe med  katerimi  je  eden  pristopil  do  lastnice  hiše in se predstavil kot delavec  elektro  podjetja.  Med  pogovorom  v notranjosti hiše je lastnica zaznala,  da  se  po hiši sprehaja še nekdo, zato je neznancu dejala, da bo obvestila  policijo  zaradi  česar  so  se neznane osebe s kraja odpeljale.
Odtujenega ni bilo ničesar.

10 5.2022
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni nesreči z udeležbo treh osebnih vozil  v  kateri  so  se  poškodovale  tri  osebe.  Na  kraju  so policisti ugotovili,  da  je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika  osebnega  avtomobila.  Nastala  je materialna škoda za okoli 1.600 EUR.  V  prometni  nesreči  so  se lažje poškodovale tri osebe (dve s kraja odpeljani  z reševalnim vozilom) ena pa bo sama naknadno iskala zdravniško.
Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

11. 5. 2022
HIŠNA PREISKAVA IN ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  na  podlagi  zbranih obvestil in odredbe pristojnega sodišča opravili  hišno  preiskavo  pri  osumljeni  osebi  ter  pri tem zasegli več različnih tablet za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo ter mobilne aparate oz. njihove dele. Podana bo kazenska ovadba na pristojno sodišče.

13. 5. 2022
NAJDENO NEEKSPLODIRANO UBOJNO SREDSTVO

Policisti   so   bili  obveščeni  o  najdbi  ročne  bombe,  katero  je  med pospravljanjem  kozolca  ob stanovanjski hiši našel lastnik. Na kraj najdbe sta  prišla  tudi policista z oddelka za protibombno zaščito, ki sta najden predmet  –  ročno  bombo  M-75  odnesla in bo kasneje kontrolirano uničena. Istega  dne  je policiste isti prijavitelj obvestil o najdbi še dveh ročnih bomb M-75, za katere sta prav tako poskrbela policista protibombne zaščite.

13. 5. 2022 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP
Policisti  so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno,   da   vozi   osebni   avtomobil  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja.  Zaradi  slednjega mu je bilo na podlagi 23. čl. ZPrCP zaseženo vozilo  in  odvzete  registrske tablice. Odvzeto mu je bilo tudi neveljavno vozniško dovoljenje, s katerim se je kršitelj izkazal policistu. V postopku je bilo ugotovljeno tudi, da je kršitelj vozilo vozil pod vplivom alkohola. Zoper  kršitelja  bodo  policisti  na pristojno sodišče napisali obdolžilni predlog.

14. 5. 2022
VLOM V PODJETJE

Storilci so v okolici Domžal vlomili na ograjeno dvorišče podjetja, kjer iz zunanjega  skladišča  izvršili  tatvino  petih  kolutov, na katerih je bilo skupno  2000 metrov namenjene za talno ogrevanje. Z navedenim so oškodovali podjetje v znesku okoli 3.000 eur.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo