Župan Občine Mengeš si je skupaj s predstavniki Petrola d.d.ogledal stanje na območju nekdanje opekarne

0
1960

V petek 29. junija 2018 si je župan Občine Mengeš Franc Jerič skupaj s predstavniki podjetja Petrol d.d. ogledal stanje na območju nekdanje opekarne pri Cegvenškem bajerju. V zadnjem obdobju je Občina Mengeš prejela kar nekaj pritožb občanov glede stanja v nekdanji opekarni, kamor naj bi se kljub prepovedi in zaščitenem območju z Naturo 2000, še vedno dovažale smeti in drug odpadni material.
Župan Franc Jerič je zaradi tega sklical skupni ogled območja, ki so se ga udeležili tudi predstavniki lastnika zemljišča in predstavnik najemnika. Na ogledu je bilo ugotovljeno, da se kljub prepovedi na območje še vedno dovažajo smeti in drugi odpadki, vsled tega je župan od lastnika zemljišča zahteval, da se območje čim hitreje sanira, drugače bodo s strani Občine podane prijave na ustrezne inštitucije. Tudi predstavniki Petrola d.d. (lastnika zemljišča) so zagotovili, da so najemniku že nekajkrat odredili sanacijo območja, za kar obstajata tudi dva zapisnika. Zapisnika objavljamo v priponkah.

Tudi ob tem zadnjem ogledu so predstavniki lastnika najemniku naložili sanacijo v določenem roku, drugače bodo sprožili postopke za prekinitev najemne pogodbe.

Občinska uprava Občine Mengeš

 

Oglasno sporočilo