Pregled dogodkov Policijske uprave Ljubljana na domžalsko-kamniškem območju; 7.10. in 8.10. 2022

0
386

Pogrešane osebe
08.10.2022 ob 13.37 se je na mejnem območju občin Kamnik in Komenda v gozdovih izgubil dementen občan. Aktivirani so bili gasilci GEŠP PGD Kamnik z enoto za reševanje iz vode s čolnom, PGD Duplica, Križ, Moste, Komenda in gorski reševalci GRS Kamnik. Posredovalo je tudi več policistov, helikopter Letalske policijske enote, brezpilotnik iz PGD Kamnik in lokalni lovci. Osebo so po več urah našli na območju Podgorja v občini Kamnik nepoškodovano in jo predali svojcem. V iskalni akciji je sodelovalo skupno 74 oseb, od tega 56 gasilcev, 10 pripadnikov policije in 8 pripadnikov GRS Kamnik.

Delovna nesreča
08.10.2022 ob 13.09 je v naselju Podboršt pri Komendi v občini Komenda pri delu v gozdu sekaču podrto drevo stisnilo noge. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Moste. Poškodovancu so nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Kamnik in ga prenesli iz gozda do reševalnega vozila.

08.10.2022 ob 12.22 se je v Bevkovi ulici v Kamniku občan poškodoval pri padcu s strehe. Gasilci PGD Kamnik so mu nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Domžale, ti pa so ga oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana.

Nesreče v gorah
08.10.2022 ob 14.23 si je na območju Velike planine, občina Kamnik, pohodnica zlomila gleženj. Gorski reševalci GRS Kamnik so jo imobilizirali in prenesli do zgornje postaje žičnice Velika planina. V dolini so jo prevzeli reševalci NMP Kamnik.

V petek, 7.10.2022 nekaj po 12. uri smo bili obveščeni, da se je na cesti od Kranjskega raka do Planine, na območju Velike planine, zgodila prometna nesreča, v kateri bil samoudeležen motorist. Po do sedaj znanih podatkih je z neregistriranim motornim kolesom zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel in se lažje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan UBKC Ljubljana. Policisti zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

Nesreče v cestnem prometu
08.10.2022 ob 16.00 je na avtocestnem odseku Krtina – Domžale v smeri Ljubljane voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste, se večkrat prevrnil in poškodovan ostal ukleščen v vozilu. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili poškodovanca iz vozila in ga predali reševalcem NMP Domžale. Ti so ga oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana.

08.10.2022 ob 9.45 sta na avtocestnem odseku Krtina – Blagovica pri počivališču Lukovica, občina Lukovica, v naletu trčili osebni vozili. Ob trku se je sprožil samodejni klic v sili iz vozila. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, nudili reševalcem NMP pomoč pri imobilizaciji ponesrečene osebe, odklopili akumulatorja in počistil cestišče. Reševalci so poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana.

08.10.2022 ob 15.22 sta na regionalni cesti Trojane – Domžale trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci CZR Domžale in PGD Blagovica so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na motornem kolesu. Poškodovanega motorista so oskrbeli reševalci NMP Domžale.

Vir: Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje

Oglasno sporočilo