Lukov sejem v Lukovici 2022

0
1285

Sobota 22. oktobra je bila prva sobota po praznovanju godu zavetnika cerkve svetega Luka v Spodnjih Praprečah in tako je v središču Lukovice potekal že tradicionalni Lukov sejem v organizaciji TOD Brdo Lukovica.

Razpoloženje tokratnega sejma je krojilo vreme, a se je kljub temu nabralo lepo število obiskovalcev. Prišli so tisti, ki običajno kupujejo na Rokovnjaški tržnici v Lukovici in tudi ostali, da se oskrbijo z zelenjavo, sadjem in mesnimi izdelki.

Ker je med zdravilen in število čebelarjev veliko, je tokrat tisto, kar naredijo čebele, prodajalo kar nekaj čebelarjev in čebelark in posel jim je šel dobro od rok. Bliža se zima in poleg toplih nogavic bodo še kako dobrodošla jabolka in na sejmu so se prodajala tista iz Trnovč malo višje ležečega kraja in iz Vrbe nižje ležeče kmetije. Tako ena kot druga so zelo okusna in ob zimskih večerih, če ne bodo prej pošla, bodo še kako dobrodošla. Za močnejše osebe pa degustacija močnejše hrane tako Pr Soud kot pri Cesarju in ni kaj dodati, kajti dobro, kaj dobro, odlično, je pri obeh. Da okusim tudi nekaj sladkega, skočimo še k Srčku na degustacijo sladkih dobrot, ki jih pečejo že nešteto let. Dobro okrepčani  se odpravimo še na prostor PGD Lukovica kjer se poskusimo z oživljanjem, enim gre bolje kot drugim. Spoznavamo opremo, tu smo vsi strokovnjaki in potem “zmrznemo” pri vozlih. In ponovno nam ponudijo slastne palačinke z različnimi namazi in le kako bi se človek mogel upreti. Seveda velja tudi tista, ena ni nobena. Da je bil sejem živ ne morem ravno zapisati, bil pa je vremensko razposajen in številčen in upajmo, da bo Peregrinov sejem  imel več  sreče z vremenom.

DJD


Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here