Kronika policijske postaje Domžale (od 21.11. do 27.11.2022)

0
410

21. 11. 2022
3 x ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku tri osebe, ki so imele v posesti manjšo količino prepovedane droge. Zaseženo bodo policisti poslali v analizo in v primeru pozitivne analize bodo policisti zoper vse kršitelje uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

23.11.2022
TATVINA DENARJA IZ BLAGAJNE

Policisti smo bili obveščeni o tatvini gotovine iz blagajne v eni izmed trgovin. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca vstopila v trgovino, pri čemer je eden izmed njih zamotil prodajalko, drugi pa je s primernim ključem odprl blagajno in odtujil gotovino. Policisti nadaljujejo z delom.

23.11.2022
TATVINA KATALIZATORJA IZ VOZILA

Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil katalizator ter s tem oškodoval lastnika za okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

24.11.2022
VLOM V VRTNO LOPO IN TATVINA KOLES IN ORODJA

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec tekom noči pristopil do vrtne lope, ki se nahaja poleg stanovanjske hiše, kjer je s primernim orodjem vlomil v notranjost in odtujil gorsko kolo znamke Cube, Acces, črne-bordo rdeče barve, gorsko kolo Cube, Aim, rdeče-črne barve, visokotlačni čistilec Kercher, rumeno-črne barve, ter električni vrtalnik Makita, zelene barve. Skupna materialna škoda znaša cca 4.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

24.11.2022
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče med dvema voznicama osebnega avtomobila prišlo zaradi izsiljevanja prednosti ene izmed njih. Pri tem je nastala materialna škoda za okoli 3.000 EUR. Naknadno je bilo ugotovljeno, da je povzročiteljica naknadno sama iskala zdravniško pomoč, kjer so bile ugotovljene poškodbe vratnega vretenca (zvin). Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog s predpisano globo.

24.11.2022
POSKUS VLOMA V GARAŽO

Policisti smo bili obveščeni o poskusu vloma v garažo. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca v poznem jutranjem času pristopila do vrat garaže, ki je v sklopu stanovanjske hiše, kjer sta poizkušala skoznje vlomiti, vendar sta od dejanja odstopila in s kraja zbežala ne da bi karkoli odtujila. Nastala je materialna škoda za okoli 20 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

24.11.2022
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod vlomil v stanovanjsko hišo skozi vrata terase in iz notranjosti odtujil gotovino ter nekaj kosov zlatnine. Skupna materialna škoda znaša za okoli 640 EUR.Policisti nadaljujejo z delom.

25. 11. 2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino
prepovedane droge. Zaseženo bodo policisti poslali v analizo in v primeru
pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z
izdajo odločbe o prekršku.

25.11.2022
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod vlomil v stanovanjsko hišo skozi vrata terase in pregledal notranjost, vendar ni odtujil ničesar. Z dejanjem pa je lastniku povzročil za okoli 1.000 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z delom.

26.11.2022
VLOM V SAMOPOSTREŽNA KIOSKA

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v dva prodajna samopostrežna kioska. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil v samopostrežni kiosk s prodajo mlečnih izdelkov nato pa še v kiosk z mesnimi izdelki ter pri tem odtujil denar. Z dejanjem pa sta lastnika oškodovana vsak za okoli 900 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

26.11.2022
VLOM V TOVORNA VOZILA

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v več parkiranih tovornih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem vlomil v pet tovornih vozil in iz kabin izvršil tatvino naprav za cestninjenje za v tujini. Z dejanjem sta lastnika oškodovana skupno za okoli 2.600 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

26.11. 2022
INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1

Policisti so bili obveščeni, da pred stanovanjskim blokom razgraja občan. Na kraju so policisti ugotovili, da je močno vinjeni občan prišel do svoje bivše partnerke, ter hotel da ga spusti v notranjost. Ker tega ni storila je na kraju vpil, jo žalil in grozil. Prav tako je na kraju žalil policiste. Ker se močno vinjeni občan kljub opozorilom in zakonitim ukazom
policistov ni umiril ter nadaljeval s kršitvijo JRM so mu policisti na podlagi 109/II ZP-1 odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje do iztreznitve. Zaradi kršitev določil ZJRM-1 so policisti močno vinjenemu občanu izdali plačilni nalog.

27.11.2022
TATVINA KOLESA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec vstopil v odklenjen stanovanjski blok ter iz hodnika odtujil kolo znamke Scott Contessa, svetlo zelene barve ter s tem oškodoval lastnico za okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.


OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da
kolesa  ustrezno  fizično  zavarujejo  pred  tatvinami  in  jih  ne puščajo nezavarovanih.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

 

Oglasno sporočilo